Superstiții care aduc ghinion în casă. Casa este locul în care ne petrecem cea mai mare majoritate a timpului, iar pentru mulți este un loc sigur sau chiar un refugiu. Cu toții ne dorim ca locuința să fie cât mai primitoare, dar și ferită de ghinion. Multe persoană își decorează locuința în funcție de obiceiuri care să îi țină departe de pericole. Iată o listă cu unele dintre cele mai cunoscute superstiții care aduc ghinion în casa ta!

Citește și: Obiceiuri românești pentru a atrage norocul în viață: De ce trebuie să atârni busuioc la ușa casei tale?

Care sunt superstițiile care aduc ghinion în casa ta! Iată de ce e bine să arunci ceasurile stricate

1. Vesela spartă aduce ghinion

În tradiția Feng Shui, vasele simbolizează bogăția și familia. Este important să scăpați de aceste obiecte de la primele semne de ciobire, pentru a alunga ghinionul din casele voastre.

Păstrarea veselei sparte semnifică faptul că lăsați problemele să intre în viața voastră. Același lucru este valabil și pentru oglinzile sau sticla spartă din case.

2. Un calendar vechi

Un calendar vechi păstrat în casă poate să aducă probleme noi în viețile voastre. Este important să aruncați calendarele de anii trecuți și să actualizați de fiecare dată calendarul din anul curent, pentru a nu atrage probleme.

3. Ceasuri stricate

Tradiția Feng Shui spune că nu este bine să păstrezi obiecte stricate în casă, chiar dacă ele au o valoare sentimentală. Un ceas defect pe care îl păstrezi în casă poate fi o sursă de energie negativă, care atrage ghinionul asupra ta și a casei tale. Se spune că ceasurile stricate atrag ghinionul ca un magnet, motiv pentru care este recomandat să fie aruncat cât mai repede după ce s-a stricat! Se mai spune că un ceas stricat atrage moartea.

4. Tablouri și fotografii vechi

Nu este bine să ții în locuință tablouri și fotografii vechi, chiar dacă sunt amintiri de neuitat. Specialiștii sunt de părere că acestea au un efect negativ asupra casei, dar și persoanelor care locuiesc în ele. Este bine să vă decorați locuința cu tablouri cât mai vesele și frumoase.

5. Nu aduce mătura veche în casa nouă

O altă superstiție de care trebuie să țineți cont are legătură cu mutatul. Nu aduce mătura veche într-o casă sau locuință nouă, deoarece acest gest poate atrage mult ghinion asupra voastră! De asemenea, un obiect de curățare vechi nu este o metodă igienică de a curăța un nou spațiu în care o să locuiți. 

6. Nu lăsa musafirii să își spele vasele

O altă superstiție care îți va ține casa departe de ghinion este spălatul vaselor de către musafiri. Se întâmplă des ca persoanele care au venit în vizită să se ofere în a își spăla singuri vasele. Dacă sunteți un om care crede în superstiții, acest gest ar putea să vă aducă ghinion. În trecut se spunea că dacă un musafir își spală vasele în casa ta, acest lucru îți va aduce nefericire.

Sursă: Playtech.ro, Housebeautiful.com, Eva.ro