Peste 200 de persoane au fost în Piața Victoriei, sâmbătă seara, 13 aprilie 2024, pentru a protesta modul în care magistrații se ocupă de dosarul accidentului de la 2 Mai. Vlad Pascu este șoferul care a ucis doi tineri vara trecută, pe Sebastian și Roberta. La manifestație s-a aflat și Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, căruia i s-a făcut rău în momentul în care a retrăit momentele dificile în urma cărora și-a pierdut copilul.

Citește și: VIDEO Vlad Pascu, mesaj de regret din spatele gratiilor! În același timp, tatăl lui ținea un discurs greu de imaginat: „De copiii ăia nu vreau să vorbesc”

Valentin Olariu a intrat în direct în cadrul emisiunii „Follow us!”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, unde a făcut primele declarații în urma protestului. Tatăl lui Sebastian a mărturisit că a avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul manifestului și a ajuns la spital.

El a dezvăluit că s-a emoționat nespus de mult de toți tinerii care au venit în memoria fiului său și al Robertei. Bărbatul se simte în continuare foarte slăbit și a fost la un pas de leșin.

Teo Trandafir: Cum vă simțiți, domnule Olariu?

Valentin Olariu: Am văzut acum și acum iar mesajele cu manifestul.

Am o emoție enorm de mare, când am văzut că atât tineret a venit la acest manifest. Ne-am dorit cel mai mult să vină tinerii.

Teo Trandafir: Simțiți că s-a schimbat ceva?

Valentin Olariu: Momentan nu. Probabil de joi, când va avea loc al patrulea termen.

Teo Trandafir: Vă simțiți apt fizic pentru ce se va întâmpla joi?

Valentin Olariu: Să știți că sunt foarte slăbit. Mă duc și la muncă. A fost ceva peste puterile noastre. În câteva zile să organizăm acest manifest. N-am primit aprobarea de prima dată. De miercuri am știut că a fost aprobat. De miercuri până sâmbătă n-am avut somn, am făcut pancarte. Am făcut tot ce e posibil să iasă bine. Nemaiavând încredere în justiție deloc, am încercat, prin vocea oamenilor, prin vocea oamenilor.

Mi-a fost foarte greu să îmi aduc aminte de tot ce s-a întâmplat, am retrăit fiecare moment. E ceva ce nu doresc nimănui. Agitația, am vorbit cu toți reporterii, unul după altul. Am avut o tensiune de 21. N-am leșinat, dar nici mult nu mai aveam. Mi-am pierdut un pic cunoștința.

Teo Trandafir: Ce se va întâmpla joi?

Valentin Olariu: Se vor audia martorii, noi, părinții, sora.

Ilinca Vandici: Părinții Robertei au fost la protest?

Valentin Olariu: Au fost doar mama și sora Robertei. Chiar le mulțumesc și jurnaliștilor, nu ne-am fi făcut auziți. Nu cum spune domnul Pascu, că media nu ne lasă în pace să ne plângem copiii.

Valentin Olariu, despre atitudinea lui Mihai Pascu: „Vor doar să îl salveze...”

Tatăl lui Sebi a revăzut declarații controversate făcute de tatăl lui Vlad Pascu recent. Mihai Pascu s-a prezentat în fața jurnaliștilor cu o atitudine sfidătoare. Valentin Olariu a transmis un mesaj pentru părinții lui Vlad Pascu, pe care i-a numit „monștri” care văd doar bani și care vor să facă tot ce le stă în putință pentru a își scoate fiul din închisoare. Tatăl îndurerat a mărturisit că nu mai are nicio speranță cu privire la procesul împotriva șoferului care i-a ucis fiul. 

Valentin Olariu: Credeți-mă... ne-a luat cel mai scump din viață, copiii noștri au fost luați de monstrul, de fiul dânsului. Doi monștri (n. red, părinții lui Vlad Pascu) care văd doar bani. Nu văd bunătate, n-au nici cea mai mică părticică de bunătate în ei. Vor dar să îl salveze pe Vlad Pascu.

Teo Trandafir: Credeți că se va întâmpla ceva joi? Vă duceți cu o speranță?

Valentin Olariu: Mă duc doar că trebuie să mă duc. Nu mai am nicio speranță.