Două atentate cu bombă au adus teroarea în Iran, în zona în care mii de oameni comemorau moartea generalului Qasem Soleimani, ucis de o dronă americană acum patru ani. Exploziile uriașe au ucis cel puțin o sută de oameni și au rănit aproape 250.

Exploziile uriașe au ucis cel puțin o sută de oameni și au rănit aproape 250

Cele două explozii au avut loc la un interval de zece minute și la o distanță de aproximativ un kilometru una de cealaltă, dar ambele au avut

ca țintă miile de oameni care se aflau lângă mormântul generalului Soleimani. Bilanțul este unul catastrofal: zeci de morți și sute de răniți.

În primele secunde, după prima explozie, oamenii au fugit în toate direcțiile, în încercarea de a se salva. Pe marginea străzii, cadrele medicale acordă primul ajutor unei persoane rănite. Alte două femei plâng, probabil șocate de ceea ce au văzut. Peste tot sunt victime iar medicii și asistentele fac slalom printre cadavre pentru a ajunge la ele.

Îi ajută și supraviețuitorii care le cară către ambulanțe.

Citește și: Gaza, tărâmul morții pentru palestinieni. Din ce în ce mai mulți copii cad victime în războiul dintre Israel și Hamas

Pe stradă, mai multe mașini distruse sunt abandonate. În tot acest timp, sunetul salvărilor este asurzitor. Din cauza numărului mare de victime, autoritățile au trimis chiar și un autobuz ambulanță pentru a putea oferi ajutor medical cât mai multor victime.

Inițial, presa iraniană a vorbit despre doi atentatori sinucigași, dar la scurt timp a precizat că cele două explozii ar fi fost provocate cu ajutorul unor bombe declanșate de la distanță.

Atentatele din Iran au loc la doar o zi după ce numărul doi al Hamas, Saleh al-Arauri, a fost ucis în urma unei explozii în Beirut. Militanții palestinieni și hezbollah-ul libanez au dat vina pe Israel.