Un adolescent de 13 ani a fost tâlhărit pentru doar zece lei. Băiatul a fost înconjurat de mai mulți tineri iar, pentru că a refuzat să le dea bani, a fost lovit de mai multe ori. După ce a scăpat de bătăuși, copilul a fugit la tatăl său și i-a povestit totul, iar acesta a depus o plângere la poliție. Până acum însă, agresorii nu au fost găsiți. Totul s-a întâmplat miercuri seară într-un cartier din Galați.

Băiatul a ajuns la spital în urma loviturilor pe care le-a primit 

Băiatul de 13 ani se întorcea acasă însă, la un moment dat, a fost abordat de o gașcă de 5-6 adolescenți. I-au cerut banii și telefonul mobil, iar pentru că a refuzat să se supună au început să-l lovească cu brutalitate. După ce a reușit să scape, băiatul a fugit direct acasă și l-a anunțat pe tatăl său.

„Pur și simplu s-au întâlnit pe stradă într-o zonă întunecată și acolo s-a întâmplat actul de violență. I-au cerut prima dată banii, după care el a reușit să fugă. În primă fază l-au și lovit. L-au urmărit, l-au prins din nou și l-au lovit iar. A fost lovit în zona feței cu pumnii”, spune tatăl victimei.

Atacul a avut loc între blocuri, într-o zonă ferită de ochii trecătorilor.

Nimeni nu l-a auzit pe băiat atunci când a cerut ajutor. Oamenii din zonă spun că o gașcă de bătăuși creează probleme de ceva timp, însă polițiștii nu ar fi luat măsuri. Prin cartier abia dacă văd picior de polițist după ce se lasă întunericul: „Nu vrea să pună camere aici, am rugat: puneți domnule camere aici, suntem bătrâni. Ți-e frică să mai ieși din casă.”

Tatăl a mers la IML, unde a scos certificat medico-legal care atestă că băiatul are nevoie de îngrijiri medicale. Polițiștii au deschis o anchetă, însă până acum nu au dat de urma bătăușilor. Ar fi vorba despre mai mulți băieți cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a săvârșit fapta, identificării autorilor și luării măsurilor legale care

se impun”, a declarat Felicia Tudoran, purtător de cuvânt IPJ Galați.  

După ce vor fi prinși, dacă vor fi găsiți vinovați, agresorii riscă până la șapte ani de închisoare.