Mai mulți elevi care tocmai participaseră la orele de prevenție, organizate în liceu pe tema violenței, și-au bătut cu bestialitate un coleg. Șapte tineri au tăbărât pe adolescentul de cincisprezece ani, care a ajuns la spital. Doi agresori au fost arestați în urma scandalului, iar la Bacău doi profesori și doi elevi s-au războit în clasă în timpul orelor. Culmea, ar fi vorba de fenomene izolate, spun autoritățile.

„Tu trimiți copilul la școală și te trezești că el e deja la spital, e la urgență. L-au bătut pe pruncul meu, deci mai mulți elevi de la școală, de la el”, spune tatăl copilului bătut.

Bătăușii nu s-au oprit decât atunci când au văzut că victima nu mai mișcă

În imagini se văd șapte tineri care au sărit pe adolescentul de cincisprezece ani.

Victima cade la pământ dar colegii săi nu se opresc din lovituri. Totul se petrece în plină zi, pe o stradă din Arad, dar trecătorii nu intervin.

„Bătut, leșinat și mai multe chestii. Nu mi se pare corect ceea ce se întâmplă”, a mai precizat bărbatul.

Victima a rămas pe caldarâm după ploaia de lovituri. Până la urmă martorii au sunat la 112.

„Unul dintre polițiști îi acorda primul ajutor, copilul era inconștient. La un moment dat am văzut că duba de poliție plecase după agresori”, povestește un martor.

O ambulanță l-a transportat la spital.

„Tânărul a ajuns în urgențe cu comoție cerebrală, policontuzii și escoriații la nivelul feței și a mâinilor. În prezent se află sub observație medicală pe secția clinică chirurgie și ortopedie pediatrică”,

a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad.

Victima și agresorii sunt elevi în același liceu din Arad. Culmea, cu toții au participat recent la ore de prevenție, care au avut ca temă violența între tineri.

„Au fost niște replici, injurii deci ceva nu știu, spontan. Nu a fost ceva mai vechi. Probabil niște chestii copilărești”,

spune Emanuela Leahu, directorul grupului școlar.

Doi dintre agresori au fost reținuți. Au 16 și 17 ani. Culmea, polițiștii nu văd un fenomen în astfel de răfuieli extrem de grave.

„Este vorba de un eveniment izolat, este vorba de un incident între tineri”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad.

La câteva sute de kilometri distanță, în județul Bacău, s-a petrecut un alt incident revoltător.

De data aceasta, într-o clasă, doi elevi și doi adulți s-au încăierat din cauza unui telefon. O elevă din clasa a șaptea n-ar fi vrut să predea mobilul iar în scandal au intervenit fratele copilei, elev și el, dar și doi profesori.

„Noi am concluzionat că acest incident este unul minor, nu se petrec astfel de incidente foarte frecvent la noi în școală”, spune Doinița Tulac, directorul școli.

Inspectoratul școlar din Bacău și polițiștii au demarat mai multe anchete în acest caz.