Abandonați de mamă și rămași în grija bunicilor din partea tatălui, cinci frați din Galați au îndurat ani de zile bătăi crunte și umilințe. Copiii erau torturați iar hrană primeau cu porția. Dacă îndrăzneau să mănânce mai mult erau pedepsiți, iar abuzurile de neînchipuit au fost filmate de camerele de supraveghere pe care bunicii le montaseră în casă.

Astfel de agresiuni erau la ordinea zilei în apartamentul în care locuiau cei cinci frați, alături de bunicii lor.

Copiii au trăit o perioadă în Spania, însă din cauza unor probleme mama lor a fost nevoită să îi trimită în plasament la bunicii paterni. Cum au ajuns sub acoperișul lor a început calvarul. Scenele îngrozitoare au fost surprinse de o cameră de supraveghere montată de bunici în camera copiilor. Bătăile și țipetele au ajuns să fie o normalitate, iar bunicii au ajuns să îi agreseze pe nepoți chiar și atunci când le era foame.
Fratele cel mare, în vârstă de 16 ani nu a mai suportat gândul că nu își poate apăra frații mai mici. A povestit totul autorităților și mamei.

„Găsea motive din orice, adică ne punea să facem curățenie, noi făcând curățenie nu tocmai cum dorea, noi fiind copii ne mai jucam și când ne-a văzut că ne jucăm a început să dea în noi, nu ne lăsa să mâncăm decât ceea ce ne punea în farfurie.

La un moment dat ne-a zis că ne dă și mâncare de pisici. Aveam cameră și în bucătărie, ca să nu mâncăm. Se uita când mâncam, să nu luăm altceva decât ceea ce ne punea în farfurie”, a mărturisit adolescentul.

Mama copiilor spune că nu știa nimic despre chinul în care trăiau aceștia

Mama copiilor nu știa despre calvarul din casă pentru că micuții nu aveau voie să o contacteze.

Când a auzit despre chinurile la care au fost supuși, femeia a depus și ea plângere la poliție.

„N-am știut nimic. Îmi arătau poze. Poze pe care mi le arăta arătau cu totul altceva și eu credeam că, chiar sunt bine cu familia, fiind bunica”, spune mama copiilor. 

Citește și: VIDEO Un bărbat din Galați și-a denunțat soția și prietenul din gelozie! Amanții au fost arestați chiar de Ziua Îndrăgostiților

Vecinii habar nu aveau ce se întâmplă în spatele ușilor închise. Unii au fost șocați când au aflat că bătrânii doar purtau masca bunicilor grijulii iar în realitate erau adevărați monștri. Alții pare că îi învinovățesc pe minori. În cele din urmă cei cinci copii au fost preluați de autorități iar pe numele bunicilor au fost emise ordine de protecție. Dacă le vor încălca cei doi ar putea ajunge în spatele gratiilor.

„Polițiștii au întocmit două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie”, a declarat Felicia Tudoran, purtător de cuvânt IPJ Galați .   

Dacă sunteți victima violenței domestice apelați numărul TelVerde: 0800 500 333.