Individul drogat, care și-a înjunghiat părinții și pe un polițist din Galați, nu va face nicio zi de închisoare. Expertiza medico-legală a scos la iveală că bărbatul de 34 de ani nu avea discernământ din cauza sevrajului, așa că procurorii au cerut revocarea arestului și internarea lui într-un spital de psihiatrie. Părinții acestuia s-ar fi mutat de frică iar vecinii stau cu teamă că individul ar putea fi externat și s-ar putea întoarce în comunitatea lor.

Individul a semănat teroare luna trecută într-un bloc din Galați. Pentru că nu a primit bani pentru droguri și-a înjunghiat părinții, dar și un polițist care a intervenit să-l oprească. Inițial, bărbatul a fost arestat preventiv, însă medicii au tras concluzia că ar fi atacat din cauza sevrajului și că în acele momente nu avea discernământ. Procurorii au revocat măsura arestului și au cerut să fie internat până când starea lui de sănătate va fi ameliorată.

Părinții bărbatului, care au scăpat cu viață ca prin urechile acului, s-au mutat de frică

Părinții bărbatului au scăpat ca prin urechile acului din calea morții. Medicii au reușit să îi salveze. După câteva zile de spitalizare au fost externați, însă medicii nu i-au mai văzut din ziua atacului. Vestea că individul nu va răspunde penal s-a răspândit în cartier, iar gândul că s-ar putea întoarce în bloc le de fiori reci oamenilor.

Atacatorul este internat acum la Spitalul de Psihiatrie Galați și va fi transferat la Săpoca, unde va rămâne sub tratament. Psihiatrii spun că nu se știe cât ar putea rămâne acolo, pentru că totul depinde de felul în care va evolua starea lui de sănătate.

„Pacientul nu va ajunge în acest moment pe stradă. Pentru faptul că nu va ajunge în penitenciar, nu ajunge pe stradă, ci ajunge într-un centru specializat.

Dacă pacientul are ameliorare sau simptomele dispar, dar vă spun, rămâne la latitudinea medicilor care apreciază acest lucru acolo. Medicii nu îl pot elibera direct. Solicită instanței de judecată” , a declarat Claudiu Vasile, medic psihiatru.  

Chiar dacă judecătorii vor hotărî că nu trebuie să mai stea internat la psihiatrie, individul va fi obligat să urmeze un tratament și va fi monitorizat periodic de autorități.