Un medic rezident din Arad a fost reținut de procurori în momentul în care primea trei valize pline cu 20 de kilograme de cannabis. Substanța interzisă venea din Spania și a fost interceptată pe teritoriul României, unde a pornit o operațiune ca în filme.

„Procurorii anti-mafia din România aveau informații că un transport mare de stupefiante urma să ajungă la noi în țară.

Au reușit să identifice autocarul și au reținut doi bărbați care au mers să preia marfa, și anume cutiile încărcate cu 20 de kilograme de cannabis.

Se bănuiește că aceștia ar fi simpli intermediari sau săgeți ale adevăraților traficanți. Cei doi au colaborat cu anchetatorii. De altfel, au mărturisit că pentru această misiune au primit suma de 2000 de euro și tot ei au fost cei care i-au condus pe oamenii legii către medicul rezident în vârstă de 30 de ani.

Acesta a fost prins în flagrant, într-o benzinărie din Arad, în timp ce primea marfa.

Citește și: Filmulețele trucate, spaima politicienilor! Cei care postează materiale deepfake în mediul online ar putea ajunge la închisoare

Bărbatul profesa ca medic ortoped la Spitalul Județean din Arad. Inițial, toți cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore iar joi au fost prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, iar următoarele 30 de zile le vor petrece după gratii.

În ceea ce îl privește pe medicul rezident, el nu a dori să colaboreze prea mult cu anchetatorii, astfel încât aceștia nu știu cu exactitate unde își vindea marfa și care îi erau clienții dar, bineînțeles, cercetările continuă în acest caz”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.