Au trecut câteva zile de când o mare parte din mediul online s-a împărțit în două. Marilu, una dintre cele mai cunoscute creatoare de conținut din țara noastră, a postat un clip video pe canalul personal de YouTube, în cadrul căruia a vorbit cu lux de amănunte despre adevărata dramă pe care a trăit-o în ultimii ani. Chiar dacă și-a dorit să devină mamă alături de Iustin, cel care în acea perioadă era iubitul ei, tânăra nu a putut să își împlinească visul chiar dacă a apelat și la procedura de fertilizare in vitro. 

Cu câteva minute în urmă, în cadrul ediției de miercuri a emisiunii „Follow us!”, difuzată de luni până joi la Kanal D2, un cunoscut psiholog a analizat situația prezentată în clipul video menționat și a ajuns la o concluzie destul de dură. 

„Vedeți, din câte știu eu, există regula ca înainte de FIV să faci evaluare psihologică, tocmai să se vadă dacă ești pregătit pentru chestia asta.

Procedura în sine este foarte scumpă. Din câte știu, primele două inseminări sunt plătite de către stat, care vrea să știe dacă merită să investească banii ăștia. În afară de analizele medicale se face o evaluare psihologică detaliată, e una specifică pentru situații de genul ăsta.

Sunt membru a Societății Române de Sexologie Clinică și Procreere Umană, cu asta mă ocup. Atunci când nu există o cauză medicală(n.red.

din cauza căreia un cuplu nu poate avea copii), ești obligat să te uiți în altă parte, adică în partea psiho-emoțională. Înseamnă că la un nivel foarte profund, ființele lor nu erau prea compatibile. Dincolo de declarațiile de pe rețelele sociale și așa mai departe, ceva mai profund nu funcționa”, a declarat Valentin Pescaru, psiholog clinician, terapeut și sexolog, la „Follow us”.

Spre finalul clipului video, după ce au mărturisit că nu au reușit să devină părinți în ciuda numeroaselor încercări, Marilu și fostul ei partener au precizat

și că relația lor a ajuns la final. Vestea a îndurerat la propriu o mare parte din comunitatea roșcatei, care spera să îi vadă pe cei doi împreună pentru tot restul vieții. Valentin Pescaru, psiholog și sexolog, spune că felul în care unii fani ai creatoarei de conținut i-au simțit durerea trece mult de granițele empatiei. 

Ilinca Vandici: Cât e de periculos să îți expui la modul ăsta viața personală pe rețelele de socializare?

Valentin Pescaru, psiholog: În momentul în care tinerii urmăresc chestia asta, ce vedem este că de la un moment dat ei pierd această diferențiere între empatie și identificare. Eu sunt eu și ei sunt ei, viața lor e viața lor. Când ajungi la identificare, trăiești ce trăiesc ceilalți, iar asta te va afecta foarte tare și vei simți tu însuți ceea ce simți ei(n.red. se transmite acea stare).

Nu mai suntem două ființe diferite, suntem una singură.(...) Ei s-au expus la un nivel extraordinar de profund, este un nivel periculos. La mod propriu și-au expus inclusiv viața intimă. Dacă faci chestia asta, așteaptă-te la niște lucruri.