Nu vom mai fi păcăliți când vom lua un credit de la instituțiile financiare nebancare. O lege care a trecut de parlament plafonează dobânzile la astfel de credite, care au împovărat în ultimii ani sute de mii de români. 

„Autoritățile vin cu o reglementare în cazul dobânzilor pentru creditele obținute de la instituții financiar nebancare. În acest moment media dobânzilor ajunge la 8000%, ceea ce înseamnă o dobândă uriașă pentru o persoană care, forțată de împrejurări, a optat pentru un astfel de credit.

După normele noii legi, niciun client nu va mai fi nevoit să returneze mai mult decât dublul sumei împrumutate inițial. Instituțiile au timp 90 de zile pentru a pune în practică toate aceste schimbări care, atenție, se vor aplica inclusiv pentru creditele aflate în acest moment în desfășurare, ceea ce înseamnă că pentru un credit de până la 5000 de lei dobânda va fi de unu la sută pe zi, în timp ce pentru un credit de până la 25 de mii de lei, dobânda va fi de 0,6% pe zi.

Citește și: Concluzia controalelor ANPC: românii sunt „furați” de benzinării la fiecare alimentare

În cazul în care un client sesizează că nu au fost respectate aceste norme, atunci îi poate sesiza pe inspectorii de la ANPC, a explicat Diana Buzea, reporter Kanal D.