Brașovul se află printre cele mai ieftine destinații pentru vacanțele de city break, conform unei platforme internaționale de călătorie, clasându-se pe locul nouă în acest clasament. Cu toate acestea, turiștii care vizitează acest oraș plătesc mai mult pentru masa la restaurant sau cazare decât în Lisabona, Zagreb sau Istanbul.

Brașov, una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță

Una dintre cele mai ieftine destinații pentru vacanțele city break se află în România.

O cunoscut platformă internațională de călătorie a plasat Brașovul pe locul nouă în clasamentul celor mai accesibile orașe pentru un concediu de câteva zile.

Chiar și așa turiștii care ajung în orașul de sub Tâmpa, plătesc pentru masa la restaurant sau cazare mai mult decât în Lisabona, Zagreb sau chiar Istanbul.

Citește și: VIDEO Grevă în industria textilă la o fabrică din Calafat. Muncitorii sunt disperați după ce nu și-au mai primit salariul de 4 luni

Pentru turiștii români care au călătorit în țară, dar și peste hotare, costurile la cazare și mâncare în restaurantul de sub Tâmpa sunt cu mult mai mari decât în alte destinații europene.

Brașov în topul destinațiilor de city break la prețuri accesibile pentru turiștii străini

Totuși, Brașovul a fost inclus într-un top zece al celor mai ieftine destinații de city break din Europa.

Singurii care consideră că prețurile de la noi sunt accesibile sunt turiștii străini.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan cere recunoașterea iei românești în scandalul cu celebrul brand de lux

Indiferent de naționalitatea turiștilor, administratorii din horeca își așteaptă oaspeții cu tot ce au mai bun. Și cazarea este importantă pentru turiștii care aleg vacanțele de tip city break.

Tirana, Capitala Albaniei, se află pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații de city break, iar podiumul este completat de Istanbul și Cracovia.