Cel mai așteptat concert al anului împarte România în două tabere, după ce trupa Coldplay a invitat un tânăr manelist în vogă, pe Babasha, să cânte o piesă pe scenă. Momentul a stârnit huiduieli și un val de reacții în mediul online. Mulți condamnă gestul spectatorilor, acuzându-i de ipocrizie și rasism. Cu toate acestea, Babasha și-a continuat momentul alături de solistul Chris Martin, într-un moment dedicat toleranței și comunităților marginalizate, parte a turneului mondial al trupei.

Babasha, invitatul special al trupei Coldplay, a fost huiduit în timpul concertului

Cel mai așteptat concert al anului împarte România în două tabere, asta după ce trupa Coldplay a invitat un tânăr manelist în vogă, pe Babasha, să cânte o piesă pe scenă. Momentul a stârnit huiduieli, iar apoi un val de reacții în mediul online. Mulți condamnă gestul spectatorilor pe care îi acuză de ipocrizie și rasism.

Nu fost ruptă nicio barieră, ci s-a revărsat ura peste Arena Națională, iar magia concertului Coldplay la București s-a risipit sub valul uriaș de huiduire. Care a împărțit România în două este Babasha, un manelist de 22 de ani în vogă la ora actuală. Melodia cântată aseară e pe primul loc în trening cu șapte milioane de vizualizări strânse în doar zece zile, iar o altă melodie lansată în urmă cu o lună are peste treizeci și patru de milioane de vizualizări.

Citește și: Reacția lui Babasha după ce a fost huiduit pe scena la concertul Coldplay. Manelistul a spus lucrurilor pe nume: „Strainii ne apreciaza, doar romanii nu!”

Probabil acesta e și motivul pentru care cei de la Coldplay l-au invitat să cânte cu ei pe scenă. Și vorbim de un moment de trei minute, emblematic pentru turneul mondial al trupei dedicat toleranței și comunităților marginalizate și ideii de ecologie care ajută planeta.

Pe semne mulți nu prea au înțeles mesajul trupei britanice. Dar în ciuda huiduielilor manelistul și-a continuat recitalul acompaniat de solistul Chris Martin, care înainte de acest moment s-a declarat impresionat de talentul artiștilor din România.

„Nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate pentru că vorbim de un alt nivel de un cu totul și cu totul alt nivel și indiferent de toate huiduirile din lume tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață.

Mă așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău. Maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine”

Citește și: VIDEO Un biciclist a lovit o fetiță de 7 ani pe trotuar, apoi a fugit. A avut nevoie de îngrijiri medicale

Și uite cum cele trei minute din întreg spectacolul s-au viralizat și au stârnit o dezbatere națională mai aprigă ca alegerile.

Mai că nu e om în țară să nu-și fi dat cu părerea fie că a fost la concert sau nu. Evident mulți artiști români au reacționat, de la Adi Despot care l-a aplaudat pe Babasha că nu s-a pierdut cu firea în fața valului de ură, până la maneliști sau idolii tinerei generații care condamnă gestul spectatorilor.

„Omul efectiv s a urcat pe scenă și a început să cânte o melodie, n-a făcut absolut nimic greșit. Să vă fie rușine pentru că sunteți ultimii ipocriți. Uitați-vă în trening da?”

Potrivit unor surse din rândul organizatorilor și membrii trupei Coldplay s-au arătat șocați de reacția celor care au huiduit actul artistic, însă nu vor renunța la moment nici în această seară când urcă iar pe scena din București în fața altor cincizeci de mii de oameni.În 2009 și Madona a fost huiduită la București. Regina muzicii pop a vorbit atunci despre discriminarea romilor în estul Europei și a făcut apel la toleranță.