De când a început școala s-au umplut rețelele de socializare de live-uri în care tinerii își lansează provocări și vorbesc uneori deochiat chiar în timp ce profesorii predau la clasă. Ministrul Educației face încă o dată apel la directorii unităților de învățământ să stopeze fenomenul.

Elevilor nu le pasă că telefoane sunt interzise în timpul orelor

Însă legile sunt făcute ca să fie încălcate par să își spună elevii care fie că sunt în pauze sau în timpul orelor mai mult stau pe rețelele

de socializare decât să învețe. Pe fundal vorbește profesoara de engleză pe care liceeni o sfidează, dar nu sunt singurii.

Citește și: Ce sentimente are Jador pentru Oana Ciocan? Artistul a mărturisit tot adevărul, la puțin timp după ce au fost surprinși în Grecia: „Da, am!”

Din mai toate școlile s-a umplut TikTok ul de astfel de live-uri. De ascuns, nu se ascunde nimeni.Ne-am

dus la Liceul Tehnologic Viilor din Capitală, unde mai toți elevii recunosc senin că nu se leapădă de telefoanele mobile atunci când intră la ore.

Motive găsesc destule. „Pentru că am o iubită foarte disperată după mine și trebuie să-i răspund la mesaje că altfel, mai ales acuma că sunt a 12-a a zice că mă dau la boboace, dar eu nu mă dau la boboace”

Ce părere au tinerii despre acest aspect

Sunt unii care ne asigură că respectă legea. „Sunt un elev top model eu nu-mi permit să mi folosesc telefonul e urât, e lipsă de bun simț față de mine, față de colegi”

Legea spune că telefoanele trebuie depozitate în locuri special amenajate cum se întâmplă la Colegiul Național Mihai Viteazu din Capitală.

Pentru a se asigura că niciun elev nu folosește telefonul mobil în timpul orelor, ei bine profesorii au apelat la acest suport unde aceștia își pot lăsa telefoanele la începutul programului și le mai pot folosi doar în timpul pauzelor.

Citește și: VIDEO Copiii de la o grădiniță din Brașov împart baia cu clienții de la cârciumă. Micuții învață într-un cămin cultural vechi de secole

Dacă cineva calcă strâmb se iau măsuri, spune conducerea unității de învățământ. „ În primul rând, un avertisment consiliere, comisia de etică și ulterior gradual celelalte sancțiuni, mustrare scrisă, scăderea notei la purtare” După ce a văzut imaginile cu elevii care folosesc telefoanele în timpul orelor, ministrul Educației Ligia Deca, a transmis un simplu mesaj prin care face apel la directorii de școli, să se asigure că respectă legea.