În cadrul emisiunii „În Oglindă” difuzată pe canalul de televiziune Kanal D2, artistul a vorbit despre greutățile prin care a trecut, dar și despre faptul că până la vârsta de 33 de ani a crezut că tatăl său este mort.

Cum a aflat Alina Oprea că tatăl său natural nu este mort

Alin Oprea  a spus că poartă numele mamei sale dintr-o căsătorie anterioară și nu numele tatălui său.

Respectă numele preluat de mama sa de la primul ei soț și familia acestuia, chiar dacă nu l-a cunoscut personal. De asemenea, își amintește cu tristețe despre tatăl fratelui său, care a murit la un an după nașterea acestuia.

„Nu îi port numele tatălui meu. Port numele mamei din căsătoria anterioară, port numele preluat de mama de la primul ei soț. Eu nu l-am cunoscut pe el, dar îl respect și îi respect foarte mult familia din care provine pentru că în prima etapă a vieții bunicii din partea tatălui au fost

bunicii, părinții tatălui fratelui meu, care din păcate a murit din cauza unei boli incurabile la niciun an după ce s-a născut fiul lui”,
a spus Alin Oprea.

Citește și: Ioana Ginghină a reluat ședințele de terapie. Cum se simte vedeta, la un an de la mariaj: „Am făcut pauză câțiva ani”

Artistul a aflat la vârsta de 33 de ani că tatăl său natural este în viață.

El i-a purtat numele de familie tatălui fratelui său, iar cei din cimitir au greșit anul morții, moment în care Alin Oprea a trăit cu impresia că cel care se presupunea că este tatăl său natural a decedat.

„Eu am aflat la 33 de ani această poveste. Mie mi s-a spus când eram mic că tatăl fratelui meu, Oprea Eugen, e și tatăl meu, doar că și cei de la cimitir au greșit anul nașterii, în loc de 61 au pus 71 și atunci practic eu am avut credința în prima etapă

a vieții că tatăl meu a murit în 71, nu în 61. Eu până la 33 de ani am trăit cu ideea că tatăl meu este mort”, a mai menționat acesta.

Artistul a trăit în minciună timp de 33 de ani

Alin Oprea a povestit că înainte să moară nașa sa, asceasta i-a dezvăluit un secret despre familia sa.

Eugen, care a murit în 1961, a fost tatăl fratelui său, și că tatăl său ar putea fi în viață. La 33 de ani, de Crăciun, un prieten i-a spus că a găsit un bărbat care seamănă foarte mult cu el și i-a oferit numărul de telefon al acestuia. După o lungă deliberare, Alin a decis să-l contacteze și a descoperit că vocea bărbatului era extrem de similară cu a sa.
A sunat să îi ureze „Crăciun Fericit” și, deși inițial bărbatul a părut că a închis, a sunat din nou și a aflat că tatăl său a leșinat de emoție când a auzit cine este.

Citește și: Fiica Mamei Omida, Rodica Gheorghe, a vorbit despre legătura Elenei Ceaușescu cu mama ei: „Nu venea niciodată, trimitea pe cineva și o lua”

„Înainte să moară, nașa mea, mi-a spus că este un secret legat de familia mea și că Eugen a fost de fapt tatăl fratelui meu și a murit în 61. Mi-a spus că tatăl meu s-ar putea să trăiască și aș putea să o fac eu. La vârsta de 33 de ani într-o seară de Crăciun m-a sunat un prieten și mi-a spus că a dat peste un domn căruia îi semăn foarte mult și mi-a spus că dacă ar fi să fie cineva tatăl meu, el ar fi. Mi-a dat un număr de telefon și m-am gândit mult timp ce ar trebui să fac și dacă ar trebui să judec pe cineva în povestea asta. Hotărârea mea a fost să nu îl judec și în acea seară de Crăciun să dau un telefon. Am sunat și era un ecou și părea că vorbesc singur. Dându-mi seama că era vocea tatălui meu, atât de asemănătoare cu a mea încât am confundat-o. I-am spus că sunt Alin și că l-am sunat să îi spun Crăciun Fericit. Prima dată am crezut că mi-a închis și am sunat iar peste două ore. Mi-a spus că a leșinat când i-am spus cine sunt”, a mai spus acesta.

Alin Oprea a avut mari emoții la început, temându-se să nu va face față momentului. Însă, în momentul în care au început să vorbească, a simțit că se cunosc dintotdeauna și că sunt atât de asemănători încât nu aveau multe lucruri noi de spus unul despre celălalt.

„În prima parte am avut mari emoții, parcă nici nu voiam să răspundă, ca să nu trebuiască să duc mai departe ceva ce nu știam cum să gestionez. Când am început să vorbim am avut sentimentul că ne cunoaștem dintotdeauna și că suntem atât de la fel, încât nu avem ce să ne spunem nou unul despre celălalt”, a mai spus Alin Oprea.