Este risc uriaș de avalanșe pe crestele munților, iar natura dezlănțuite era cât pe ce să facă victime la Bâlea Lac. Corturile a doi turiști au fost îngropate sub nămeți. Din fericire, ei s-au adăpostit la timp într-o cabană și au scăpat nevătămați. Nu-i de joacă, avertizează salvamontiștii, care le recomandă oamenilor să nu se aventureze pe creste.

Citește și: Temperaturile de primăvară i-au făcut pe români să renunțe la hainele groase. Vremea se schimbă însă, atenționează meteorologii: „Va ploua în toate regiunile țării”

Cei doi turiști care erau campați în zona tunelului de la Bâlea Lac au scăpat ca prin minune. Cu doar câteva momente înainte să se producă avalanșa, au plecat să se adăpostească la o cabană din apropiere. Când s-au întors nu și-au mai găsit lucrurile și au cerut sprijinul salvamontiștilor. 

Salvamontiștii avertizează turiștii: „Să nu se aventureze!” 

Turiștii care vor să se bucure de peisajul hibernal de la cota 2.000

sunt sfătuiți să nu se aventureze pe traseele superioare cabanelor. La peste 1.800 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, riscul de avalanșă este de gradul 4 din 5, iar zăpada o poate lua oricând la vale.

„Recomandăm astfel turiștilor să nu se aventureze în zona montană înaltă a Munților Făgăraș și recomandăm să nu se practice sporturi de iarnă. A fost o avalanșă destul de mare.

Coroana de rupere a fost peste 200 de metri, iar linia de rulare a avut undeva la 600 sute de metri cel puțin”, a declarat Dan Popescu, salvamont Sibiu. 

În ultimele zile, la Bâlea Lac, a nins abundent, iar stratul de zăpadă măsoară aproape 180 de cm.