După ce a fost reales președinte al Rusiei cu o majoritate zdrobitoare, așa cum era de așteptat, Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată despre Alexei Navalnîi. El a recunoscut că opozantul său urma să fie eliberat în urma unui schimb de prizonieri.

„Niște colegi mi-au făcut propunerea unui schimb al domnului Navalnîi, pentru alți oameni aflați în închisoare din țările vestice. Mă credeți sau nu, omul nici n-a apucat să își termine fraza, iar eu i-am spus că sunt de acord!”,

a declarai președintele Rusiei.

Putin, despre Alexei Navalnîi: „A murit subit” 

Înconjurat de tineri, liderul de la Kremlin a ținut discursul victoriei, dar puțini lideri ai lumii s-au grăbit să-l felicite. Putin susține că Alexei Navalnîii nu a fost ucis.

„Domnul Navalnîi... Da, a murit subit. Întotdeauna este trist un asemenea eveniment, dar au mai fost cazuri când alți oameni aflați în pușcărie au murit”,

a mai spus Vladimir Putin.

Citește și: VIDEO Iulia, soția lui Alexei Navalnîi, a făcut primele declarații! Știe de a fost ucis soțul ei: „Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei”

Printre țările care l-au felicitat pe Putin se află China, Iran, Coreea de Nord și Venezuela. În schimb, țările democratice vorbesc despre lipsa unei alternative în Rusia. Liderul de la Moscova a obținut aproape 88 de procente din sufragiile alegătorilor.

Potrivit datelor oficiale, va rămâne la Kremlin și în următorii șase ani.