Vladimir Putin și-a doborât propriul record, după un discurs și a durat 2 ore și 6 minute. El și-a depășit astfel performanța anterioară, din 2018, care era de o oră și 55 de minute. Discursul din fața Adunării Federale a fost însă unul preponderent electoral, despre realizări și promisiuni, dar nu a ezitat să avertizeze din nou Occidentul cu armele nucleare.

În fața unei audiențe de o mie de oameni, formată din parlamentari, lideri regionali și militari, Vladimir Putin a revenit la retorica nucleară și a amenințat iar țările democratice cu bombele atomice.

El a transmis voalat un avertisment Franței, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit despre posibilitatea trimiterii de trupe NATO în Ucraina.

După invadarea Ucrainei, Putin a avertizat de mai multe ori țările occidentale cu armele nucleare. De doi ani însă, armata Rusiei încearcă să captureze cât mai multe teritorii ale Ucrainei, dar s-a izbit de o replică foarte solidă din partea trupelor Kievului. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin și-a lăudat soldații care luptă în Ucraina.

Citește și: VIDEO Mama lui Alexei Navalnîi îl imploră pe Vladimir Putin să îi dea trupul fiului ei: „Nu sunt lăsată să-l văd”

Întrerupt adesea de ropote de aplauze, Vladimir Putin le-a cerut rușilor să facă mai mulți copii. A promis că va mări salariile și că va scăpa țara de sărăcie. Discursul său a fost difuzat de absolut toate televiziunile rusești și a ajuns și pe fațadele blocurilor sau în cinematografe.