Scenariul unui asasinat ca în filmele mafiote a fost descoperit după mai bine de un deceniu, lângă București. O bătrână ar fi fost ucisă la comanda nepoatei și a fiicei, cea din urmă fiind cercetată la vremea respectivă pentru trafic de stupefiante. S-a temut că bunica ei o va da de gol și a decis să o scoată din schemă într-un mod de-a dreptul oribil.

Citește și: Ea este femeia omorâtă și abandonată într-o remorcă, în Oradea. Informații șocante ies la iveală: „După ce au ucis-o, au transportat-o într-un geamantan”

Iubitul tinerei a fost unul dintre protagoniștii crimei și tot el le-a denunțat în cele din urmă. Oribilul asasinat s-a derulat în urmă cu 13 ani, dar abia acum a ieșit la iveală scenariul demn de filmele cu mafioți, după ce individul condamnat pentru moartea bătrânei a povestit totul unui alt deținut.

Astfel, anchetatorii aveau să afle că nepoata victimei era cercetată pentru trafic de substanțe interzise, iar bătrâna care stătea în comuna Gruiu de lângă București urma să fie audiată de procurorii DIICOT.

De teamă să nu spună ceva, tânăra ar fi vrut să îi închidă gura pentru totdeauna și ar fi pus la cale un plan diabolic, în complicitate cu soțul și cu mama sa.

Ar fi căutat un asasin la comandă și l-ar fi găsit pe un zugrav, care pentru 10.000 de euro și un scuter a comis crima. Nu singur însă, ci laolaltă cu soțul nepoatei.

Acesta din urmă a fost singurul condamnat atunci, la 22 de ani de închisoare.

Cele două femeie au fost condamnate, la 13 ani de la crimă 

Acum, după rejudecarea dosarului, judecătorii le-au condamnat pe cele două femei, mamă și fiică, la câte 20 de ani de detenție, iar pe zugrav la 10 ani. Fiica bătrânei ucise spune că nu are nicio vină în toată povestea: „ Eu am încredere în continuare în justiție, și Dumnezeu că mi se va face dreptate”.

Citește și: A plătit un zidar pentru a-i ucide mama! Ireal ce a făcut-o pe femeie să recurgă la un asemenea gest. Și nepoata victimei a fost implicată

Curtea de Apel București urmează să dea sentința în acest caz șocant, însă e greu de crezut că cineva mai scapă în libertate.