O femeie de 38 de ani din Craiova s-a dat drept bărbat ca să păcălească o localnică singură, cu 20 de ani mai în vârstă. Sub identitatea falsă a unui român care lucrează în străinătate, suspecta i-a scris victimei mesaje de iubire, convingând-o că își dorește o relație cu aceasta. Totul a durat șapte ani și, deși femeia păcălită nu a văzut poze și nici nu a auzit vocea presupusului bărbat, a acceptat să trimită sume importante de bani.

Povestea a început încă din 2016, când Elena, escroaca în vârstă de 38 de ani, a făcut rost de mail-ul victimei de 58 de ani. S-a prezentat drept un bărbat aflat în străinătate care își caută iubirea.

„Femeia care se dădea drept bărbat locuia chiar în Craiova și vorbea cu iubita sa exclusiv prin email. Din confortul casei sale aceasta o mințea pe femeia îndrăgostită că lucrează în țări ba din Europa, ba din America, ba din Asia”,

a declarat reporterul NEWSTIME.

Citește și: VIDEO Un tânăr din Vaslui a intrat în casă peste fosta iubită și a agresat-o! Individul a luat copilul şi a dispărut

Pentru că mesajele erau atât de pasionale, victima a intrat în mrejele suspectei, crezând că și-a găsit bărbatul perfect. Prin mail i s-au cerut bani pentru presupuse probleme de sănătate sau pentru concedii în România.

Chiar dacă nu a primit vreodată o poză cu presupusul iubit și nici măcar nu i-a auzit vocea, femeia orbită de iubire a crezut tot acest scenariu.

„Așa ceva nu îmi vine să cred, mamă. Cum timp de șapte ani discuți pe mail și nu știi cu cine discuți? Nu e posibil așa ceva. Nu e posibil. Cum să îmi ceară mie bani prin telefon cineva pe care nu cunosc.

Nici atât”, a declarat o femeie.

Femeia păcălită a rămas fără economiile strânse de-a lungul vieții

Abia în decembrie, victima de 58 de ani a mers la poliție, numai că în tot acest timp a rămas fără economiile de o viață.

„În cei șapte ani de relație femeia îndrăgostită a făcut peste 100 de transferuri bancare către presupusul iubit.

A trimis circa 242.000 de lei și peste 17.000 de euro, bani care evident au intrat în conturile hoaței”, a mai declarat reporterul.

Suspecta în vârstă de 38 de ani ar fi acționat de una singură, fără ajutorul vreunui complice. Lucra în domeniul asigurărilor și poza în familistă convinsă alături de soț și copil. Polițiștii spun că mergea în vacanță pe banii victimei și avea chiar mai multe locuințe de unde trimitea mesajele.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat mai multe laptopuri, telefoane și carduri de memorie, unde erau stocate toate conversațiile de dragoste.

„Femeia a fost condusă la audieri, iar în urma probatoriului administrat a fost dispusă reținerea acesteia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune 101 acte materiale”, a declarat Andreea Mateescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj. Femeia a fost prezentată judecătoriei din Craiova, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.