Sora fostei asistente TV a găsit proiectilul și l-a aruncat pe trotuar. Fără să îți dea seama că ar putea fi periculos. Acum anchetatorii vor să afle cineva a agățat grenada de ușă.

O grenadă a fost pusă la poarta familiei Tonciu

Camerele de supraveghere au filmat două mașini suspecte în zonă. Era aproape de miezul nopții când sora Andreei Tonciu a ajuns acasă și a găsit o grenadă agățată de poartă.

Fără să își dea seama ce este, tânăra a pus mâna pe ea și a zvârlit-o pe trotuar.

„Lorenei nu îi e frică, mai mult îmi e frică mie, mi-e frică, ea a zis nu că e joacă. Era pusă chiar pe clanță. Era legată cum e clanța așa, era legată grenada și cu un șoricel cum e pe la mașini. Bănuiesc că a pus cineva intenționat, logic.

Nu e joacă, nu știu cine, că nu am dușmani, nu am pe nimeni”, a
mărturisit tatăl Andreei Tonciu.

Camerele de supraveghere au filmat și două mașini suspecte, care au oprit vizavi de casa familiei Tonciu și au stat cu farurile aprinse câteva minute bune. În jurul orei 21:30 apare un autoturism alb, iar când tânăra a intrat pe poartă era un autoturism negru tot acolo.

„Nu s-a dat jos din mașina aia, mașina aia a stat până a intrat ea în casă și după a plecat”

Citește și: VIDEO Amăgirea pensionarilor continuă! Recalcularea pensiilor le dă cu virgulă guvernanților

Bucata de grenadă a fost descoperită abia dimineață, când o femeie și-a adus copilul la școala de peste drum.

Ea a alertat autoritățile.

„Eu am parcat, iar grenada era în dreptul ușii mele. Am trimis o poză soțului mei care a lucrat în armată pentru a confirma dacă este reală sau nu”, a mărturisit o femeia.

Ce s-a întâmplat la fața locului? 

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul subunității care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Fiind luată măsura restricționării traficului pe toată strada. S-a procedat la evacuarea elevilor și a personalului didactic aflați în școala de proximitate. Speriați, părinții au venit în grabă să vadă despre ce este vorba.

„Chiar dacă nu avea explozibil, nu aveam cum să nu mă sperii, cât ai fi, ar avea, nu ar avea, te sperii”, a spus un părinte.

Pirotehniștii au fost cei care au ridicat proiectul și atunci și-au dat seama că nu avea explozibil, dar când a văzut desfășurarea de forțe din fața casei, mama

Andreei Tonciu s-a panicat rău de tot.

„Suntem foarte speriați, pentru că putea să se întâmple o nenorocire cu copilul meu. Ea venind aseară de la sora ei, a luat grenada aia care era pusă pe clanța porții, a luat-o și a aruncat-o lângă poarta noastră. Vă dați seama dacă era o activă ce putea să se întâmple. O mare nenorocire, ți se poate schimba viața într-o fracțiune de secundă. Eu tind să cred totuși că copiii au găsit-o pe terenul de lângă școală. Acolo au găsit, bănuiesc, că nu îmi explic cine putea să facă lucrul ăsta știind că acolo sta Andreea Tonciu. Au pus-o sub forma unei glume”, a spus mama Andreei Tonciu.

Dacă a fost în joacă sau nu, rămâne de văzut. Anchetatorii vor analiza imaginile de pe toate camerele de supraveghere de pe stradă să vadă cine a pus grenada la poarta familiei Tonciu.