Trei pasaje din Capitală au bulină, la fel cum au clădirile cu risc seismic. Cu alte cuvinte, se află la un pas de colaps. Este concluzia la care a ajuns primăria după ce a expertizat marile puncte de infrastructură din Capitală. Municipalitate are în plan să le repare, doar că deocamdată trebuie să rezolve partea de birocrație. Bulina îi anunță pe șoferi că Pasajul Lujerului reprezintă un risc pentru circulație.

Cei care folosesc această scurtătură o fac pe propria răspundere.

„Trec zilnic. Deci trec zilnic printr-un pericol?”, „N-aș vrea să trec prea frecvent pe sub el”, spun localnicii. 

Primăria Capitalei a expertizat anul trecut toate podurile și pasajele din București, iar rezultatul i-a speriat pe șoferi

Pasajul a fost inaugurat în 1987 și are o lungime de 800 de metri.

În urma unei expertize realizate de Primăria Capitalei anul trecut, a reieșit că acesta este la un pas de colaps și că ar fi nevoie de 50 de milioane de lei pentru consolidare: „Riscurile sunt diverse, de la crăpături, fisuri, care oricum în anumite locuri au apărut, până la situații pe care nu ni le dorim, și anume accidente.”

Nu este singurul pasaj care are o vechime de aproape jumătate de secol.

Ne mutăm în Obor. Și aici dăm peste bulina roșie, parcă ascunsă pe un pilon, astfel încât să nu sperie șoferii.

„Deși au avut loc lucrări de consolidare în pasaj în 2014, în continuare este încadrat în clasa 5 de risc pentru circulație. Lucrările de reparație au un cost estimat de 50 de milioane de lei pentru acest pasaj”, a explicat Georgiana Grimm, reporter Kanal D. 

Primăria Capitalei a expertizat anul trecut toate podurile și pasajele din București. În total sunt 28. Dintre acestea, 3 sunt într-o stare mai bună: Pasajul Muncii, Pipera și Băneasa Aerogării. 22 dintre ele sunt într-o stare nesatisfăcătoare, iar Pasajul Lujerului, Obor și Podul Băneasa sunt în clasa 5 de risc, adică trebuie reparate urgent.

Deocamdată au fost demarate procedurile birocratice și urmează să aibă loc studiile de fezabilitate, așadar mai avem de așteptat până să vedem lucrările de reparație.

Până atunci, oricând există riscul producerii unui dezastru. Putem lua ca exemplu Podul Constanța, uitat de autorități, din care, în mai multe situații, s-au desprins bucăți de beton. Unele au avariat chiar o mașină în care se aflau un bărbat și fiul său.