Până și Andrew Tate s-a filmat în această postură ignorând complet riscurile și faptul că sălbăticiunile sunt condamnate în acest fel. Unii adulți își folosesc inclusiv copiii pentru fotografii pe care le cred senzaționale.

Pozele cu urșii de pe Transfăgărășan devin din ce în ce mai periculoase

Andrew Tate  a postat aceste imagini drept o distracție aparentă fără riscuri.

Individul, în ciuda acuzațiilor grave e urmărit de multe persoane, iar gestul său poate fi copiat de următorii. Așa se propagă un obicei extrem de periculos. Oamenii care se apropie de urși de dragul unei poze sau pentru vreun filmuleț de senzație. „Suntem o generație în care căutăm în permanență senzaționalul și îl căutăm în exterior pentru că avem mai puțin capacitatea să-l căutăm în interior.” Unii ajung să își pună copiii în pericol.” 

Pozele și clipurile făcute pe marginea drumului cu urșii care cerșesc mâncare s-au transformat într-un fenomen. Până și Andrew Tate s-a filmat în această postură ignorând complet riscurile și faptul că sălbăticiunile sunt condamnate în acest fel.

Citește și: Vânarea urșilor, adusă din nou în discuție de ministrul Mediului. Activiștii trag un semnal de alarmă: „Nu știm câți urși sunt în România”

Unii adulți își folosesc inclusiv copiii pentru fotografii pe care le cred senzaționale. Andrew Tate a postat aceste imagini drept o distracție aparentă fără riscuri. Individul, în ciuda acuzațiilor grave e urmărit de multe persoane, iar gestul său poate fi copiat de următorii. Așa se propagă un obicei extrem de periculos. Oamenii care se apropie de urși de dragul unei poze sau pentru vreun filmuleț de senzație. „Suntem o o generație în care căutăm în permanență senzaționalul și îl căutăm în exterior pentru că avem mai puțin capacitatea să-l căutăm în interior.

Unii ajung să își pună copiii în pericol.”

Imaginile au devenit un obicei pentru turiști

Pe Transfăgărășan astfel de imagini au devenit o obișnuință. Adulți și copiii care se comportă ca și cum ar fi într-o grădină zoologică, doar că între ei și sălbăticiuni nu e vreun gard. Urșii hrăniți sunt condamnați. Renunță să și adune hrana în pădure și se transformă în cerșetori.

De ce continuă oamenii acest obicei nociv? E vorba de educația din trecut și de problemele din prezent cred psihologii.

Citește și: VIDEO Medici acuzați de omor la Spitalul Sfântul Pantelimon. Managerul spitalului și-a dat demisia

„Mergeam de foarte multe ori și ne cazam în stațiuni celebre și tot timpul era un urs împăiat cu care ne făceam poze și el devenea motiv de mândrie când ajungeam acasă cu acele poze.

Ele sunt reminiscențele din educația noastră anterioară, care vin cumva să și completeze lipsa de educație din prezent”

Un primar din Buzău propune educație cu forța. Cei care hrănesc urșii ar trebui pedepsiți. „Eu am propus ca pedeapsa minimă să fie de minim trei luni de închisoare ” În cazul urșilor cerșetori de pe Transfăgărășan autoritățile au decis mutarea lor în altă zonă. E însă doar un cerc vicios dacă fenomenul distracției inconștiente continuă.