Un raport întocmit de criminaliști face lumină în cazul avocatei din Iași, care a murit după ce a căzut de la geamul apartamentului în care locuia cu iubitul ei, tot avocat. Pe parcursul anchetei s-a mers inițial pe varianta sinuciderii, apoi fostul iubit a devenit suspect. După ce au analizat probele, ultimul raport al specialiștilor arată că tânăra nu și-a pus capăt zilelor.

Citește și: Ea este Raluca, contabila din Alexandria, ucisă de propriul iubit! Bărbatul le-a recunoscut anchetatorilor motivul crimei

Tragedia s-a petrecut în 2021, când Monica, o tânără avocată stagiară se întorcea de la o petrecere împreună cu iubitul ei. Camerele de supraveghere i-au surprins în timp ce se îndreptau spre scara blocului și păreau că se ceartă. Ulterior, femeia de 26 de ani a fost găsită fără suflare în parcare. Monica ar fi fost însărcinată, iar rudele și prietenii ei nu au crezut nicio secundă în varianta sinuciderii.

„Este greu pentru noi toți cei care am cunoscut-o și care am fost prieteni. Nu vreau să mă gândesc la familia acesteia”, a declarat un apropiat.

Iubitul avocatei Monica Cioată nu și-a recunoscut niciodată fapta 

După un an, în iulie 2022, iubitul victimei a fost arestat preventiv sub acuzația de omor calificat.

Nu și-a recunoscut niciodată fapta. Acum, însă, un raport scoate la iveală un scenariu diferit de cel al sinuciderii.

„Ducând-o, atenție, pe Monica Cioată până la balconul de la bucătărie, iar ulterior a aruncat-o sau a scăpat-o, atenție, peste geam. Cert este că nu aveai ce să cauți cu corpul femeii la geam, dacă nu aveai de gând să faci un asemenea lucru. Lucru care este susținut de expertiză și prin următoarea afirmație, că se exclude varianta unei sinucideri ”,

a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Anul acesta, apărătorii avocatului au reușit să obțină o măsură mai blândă pentru el, adică arestul la domiciliu. Săptămâna trecută, suspectul le-a cerut judecătorilor să fie lăsat să se întoarcă la serviciu, însă solicitarea i-a fost respins. Am cerut un interviu și de la avocatul suspectului, însă n-am reușit să l obținem până acum.