Șeful poliției din Cluj, chestorul Mihai Rus, se află în centrul unei anchete DNA, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații. După ce a fost surprins conducând cu viteză, Rus ar fi încercat să consemneze în fals că la volan era soția sa și ar fi determinat subalternii să nu îi suspende permisul. După 7 ore de audieri, a fost reținut pentru 24 de ore, iar alți trei polițiști sunt anchetați pentru aceleași fapte.

Chestorul Mihai Rus, anchetat pentru tentativa de a evita suspendarea permisului

Șeful poliției din Cluj, chestorul Mihai Rus, este în centrul unei anchete DNA. După ce ar fi fost surprins atunci când conducea cu viteză, șeful Poliției Cluj ar fi încercat să consemneze în fals faptul că la volan era soția sa. Surse din anchetă susțin că Rus i-ar fi determinat pe sub altern să nu îi suspende permisul de conducere.

Silvia Cseh: „După mai bine de 7 ore de audieri la sediul DNA, chestorul Mihai Rus a fost reținut pentru douăzeci și patru de ore. El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații. De asemenea alți trei polițiști sunt anchetați pentru aceleași fapte, dar și pentru omisiunea sesizării după ce l ar fi ajutat pe șeful IPJ Cluj să scape de suspendare a permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Citește și: VIDEO Valul de caniculă din Grecia face noi victime. Trei turiști străini și-au pierdut viața

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 29 aprilie. Atunci Mihai Rus a fost oprit de un echipaj de poliție după ce a fost surprins cu aparatul radar conducând cu o viteză de o 110 kilometri la oră în oraș.

Chestorul de poliție i-ar fi determinat pe agenți să nu consemneze că el s-ar fi aflat la volan, ci soția lui. În această dimineață procurorii DNA au descins la casa acestuia, dar și la sediile inspectoratului de poliție județean și la poliția rutieră. În acest caz se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, așa că nu este exclus să apară și alte rețineri.”