Agentul era în timpul liber și ar fi fost deranjat de faptul că băiatul de 18 ani, șofer începător, nu l-ar fi lăsat să treacă într-un sens giratoriu. Polițistul este și cercetat disciplinar de superiorii săi, însă victima acuză că aceștia ar fi încercat să mușamalizeze cazul. „M-a lovit, după aia mi-a dat câțiva pumni”

Un tânăr de 18 ani a fost agresat de un polițist, în trafic

Polițistul de la IPJ Sibiu conducea o auto platformă, iar în imaginile surprinse de o cameră de bord se vede că parchează paralel cu o mașină care voia să intre într-o benzinărie.

Agentul coboară prin partea dreaptă și se duce direct la autoturismul condus de tânărul de 18 ani pe care îl ia la pumni și picioare. La un moment dat șoferul încearcă să coboare, însă polițistul nu-l lasă, ba chiar lovește și ușa mașinii.

„Am intrat eu în sensul giratoriu, dânsul s-a apropiat foarte tare de mine, eu având intenția să intru în Peco. Nu am băgat de seamă că are vreo intenție rea cu mine sau așa. Eu aveam geamul deschis în momentul acela și el efectiv m-a atacat cu piciorul.”

Bărbatul este și cercetat disciplinar

Scandalul a fost oprit de alți șoferi care au intervenit.

Se pare că polițistul s-ar fi enervat pentru că tânărul de 18 ani nu l-ar fi lăsat să treacă în sensul giratoriu. Victima a făcut o plângere și face acuzații grave. Spune că atunci când și-au dat seama că bătăușul este colegul lor, polițiștii au încercat să îngreuneze ancheta și să-l convingă să nu depună plângere.

Citește și: VIDEO Medicii de familie au primit amenzi uriașe. Aceștia au oferit concedii medicale abuziv

„Ei mi au spus să vin a doua zi de dimineață ca să depun o plângere. Am fost după tata acasă, a venit și tata să vadă ce s-a întâmplat și după multe rugăminți și multe ore de așteptat mi-au spus că ei nu pot să înregistreze plângerea mea”, a mărturisit tânărul.

Poliția încă nu ne de niciun semn că ar interveni în vreun fel, deși i-am rugat aseară să acționeze pentru că e posibil să fie băut, e posibil să fie sub influența altor substanțe, că starea lui

nu se explică sub nicio formă” Agresorul are 39 de ani și lucrează la IPJ Sibiu din 2006. A lucrat mai întâi la investigații criminale, apoi s-a mutat la serviciul pentru acțiuni speciale.

În paralel a fost deschisă o anchetă internă de către superiorii polițistului contactat telefonic pentru un punct de vedere, agentul nu a răspuns.