Un accident rutier tragic a avut loc vineri, 23 februarie 2024, în Ungaria. Viorel Dăscălescu este numele șoferului român care și-a pierdut viața în urma impactului. Accidentul rutier a avut loc la doar câțiva kilometri de Vama Borș, între localitățile Báránd şi Földes, pe Autostrada 42. Viorel, un bărbat de 48 de ani din satul Oglinzi, comuna Răucești, se afla la volanul microbuzului, însă nu era singur. Bărbatul era acompaniat de un alt consătean, care era și șofer de schimb, și încă un pasager.

Ei veneau din Italia, de unde transportau mai multe pachete în România.

Citește și: Albert a murit la doar 22 de ani, în urma unui grav accident. Tânărul a fost nevoit să renunțe la cariera pe care și-a dorit-o din cauza unei afecțiuni chinuitoare

La un moment dat, pe sensul lor de mers, a apărut o altă mașină, tot un microbuz, cu platformă.

La volanul celeilalte mașini se afla tot un român, mai exact un bărbat din Iași, care se afla alături de alți șase pasageri. Cele două microbuze au avut un impact violent, iar Viorel Dăscălescu a decedat pe loc în urma impactului. Ceilalți pasageri au fost răniți, fiind duși la spital, însă se află în afara oricărui pericol.

Viorel Dăscălescu a lăsat în urmă o soție îndurerată și două fetițe 

Viorel Dăscălescu era căsătorit și avea două fetițe, care îl așteptau să se întoarcă acasă. Polițiștii din Ungaria fac cercetări pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Familia trece acum prin momente cumplite. Nimeni nu ar fi crezu că aceasta urma să fie ultima călătorie a lui Viorel Dăscălescu. Pe rețelele de socializare, toți cei care l-au cunoscut pe bărbatul de 48 de ani au lăsat mesaje emoționante în memoria acestuia.

„N-ai avut tu hâdă moarte,
Loc în altă poartă-a bate,
La vreo babă sau moșneag,
De-ai luat un tătic drag,
Lăsând doi copii pe lume
Orfani, să nu poată spune,
Nicicând, nimănui, vreodată,
Bucuroși cuvântul TATĂ.
Cât ai putut fi de-hapsână,
De-ai zdrobit rău o inimă,
Ce mai ieri era-mplinită,
Cu-o familie fericită,
Bucuroasă-n noua casă,


Împreună stând la masă,
Te-ai dus hâdo cu-a ta coasă,
Fără milă ai secerat,
Stâlpul casei l-ai luat,
Lacrimi șirag ai lăsat,
Să curgă neîncetat,
Peste-ai lor triști obrăjori,
Ce-or purta veșnicul dor,
Dor ce-alintu-și va afla,
Privind către cer o stea,
Ce mereu va lumina,
În noapte ii va veghea,
Să poată-n viață răzbate,
Cum
vor putea mai departe!

Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace dragul nostru Viorel Dăscălescu”, este unul dintre mesajele emoționante lăsate de cei dragi, în memoria șoferului de 48 de ani.