O adevărată avere a obținut o grupare de proxeneți pe spatele unor tinere exploatate. Victimele erau păcălite cu povești de dragoste, apoi erau forțate să se prostitueze în țară, dar și în destinații exotice de peste hotare. Dacă nu voiau să se mai supună proxeneților, indivizii treceau la amenințări și violențe. Șapte suspecți au fost reținuți de polițiști și au fost confiscate sume uriașe de bani, dar și bolizi de lux. 

Citește și: Descinderi la cel mai periculos clan de interlopi. Mascații au făcut peste 80 de percheziții în Capitală

Gruparea de proxeneți și-a pus bazele la începutul anului 2016, spun procurorii. Indivizii au racolat din familii sărace sau dezorganizate 10 tinere prin „metoda loverboy”. Inițial, proxeneții le-au promis că își doresc o familie alături de ele, iar după ce au picat în plasă, victimele au fost trimise să practice prostituția. Procurorii

spun că fetele erau plasate în cluburi exclusiviste din Capitală și din Constanța, însă erau trimise și peste hotare, în țări din vestul Europei, dar și în state arabe, precum Bahrain și Emiratele Unite Arabe. Proxeneții rămâneau în țară, iar prin intermediul rețelelor de socializare, mențineau vii relațiile la care visau victimele.

„Anul ăsta trebuie să ne luăm casa. Să ne înțelegem, să ne iubim! Vreau casă! Liniște! Înțelegi și tu că tot ce îmi doresc pentru noi este să avem o căsuță a noastră.

Un apartament. Să-l facem așa cum vrem noi! Și un bebeluș mic între noi", a spus victima.

Prin ce au trecut fetele racolate: „Unde am voie să merg să mănânc?” 

Printre proxeneți se numără și un apropiat al clanului Ștoacă. Procurorii i-au interceptat mai multe discuții pe care le avea cu tinerele pe care le controlează. Toate visau la căsnicii fericite alături de el și au acceptat să se vândă pentru a-l face bogat.

Pe rețelele de socializare individul se laudă cu mașini scumpe, dar și petreceri cu șampanie de lux.

La unul dintre chefuri, ca să arate cât este de potent financiar, proxenetul și-a distrat invitații cu zeci de băuturi cu artificii, dar și un tort în forma unui bolid de lux.

Anchetatorii spun că individul nu le scăpa nicio secundă din atenție pe tinerele exploatate, ba chiar le controla telefoanele mobile.

Niciuna nu putea să facă nicio mișcare fără știrea lui și erau nevoite să îi ceară voie să mănânce sau să meargă la sală.

„Dar eu n-am voie să am pe nimeni să vorbesc fără să controlezi tu tot! Unde am voie să merg să mănânc?", a spus una dintre victime. După mai mulți ani în care a fost exploatată, fata ar fi vrut să renunțe.

Atunci proxenetul și-a schimbat cu totul atitudinea. Ar fi agresat-o fizic, spun procurorii, și ar fi amenințat-o de mai multe ori. „Nu-mi datorezi doar parfumurile, gențile, hainele, banii! Îmi datorezi și viața”, a spus victima.

Unele dintre cele exploatate au ajuns, la rândul lor, să caute alte tinere pe care să le dea pe mâinile proxeneților. Ca să arate că trăiesc o viață lipsită de griji, individele etalau pe rețelele de socializare genți, bijuterii și haine de zeci de mii de euro. În plus, viețile lor păreau rupte din povești. Într-unul dintre clipurile postate, una dintre ele este la volanul unei mașini de lux, în Dubai.

Procurorii DIICOT le-au spulberat visele de nababi ale proxeneților. Șapte dintre ei au ajuns în spatele gratiilor, cu acuzații dintre cele mai grave. În plus, anchetatorii le-au confiscat sume mari de bani, dar și mașinile luxoase. Indivizii trebuie să răspundă și pentru acuzații de consum și trafic de stupefiante, pentru că la percheziții au fost descoperite și substanțe interzise.