Clanul Caran, considerat drept cea mai periculoasă grupare de interlopi din Capitală, a fost destructurat joi de procurorii DIICOT. Mascații au făcut peste 80 de percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de camătă, șantaj, tentativă de omor, proxenetism, dare și luare de mită și spălare de bani. Pe lângă tinerele exploatate și forțate să se prostitueze, membrii grupării sunt acuzați că ar fi implicați în infracțiuni informatice în Statele Unite, din care ar fi obținut peste 15 milioane de dolari.

În fața procurorilor au fost aduși atât liderii grupării Caran cât și interlopul Beinur Nuredin, zis „Spaima Litoralului”. Clanul Caran a fost luat cu asalt joi dimineață de mascați și procurori. Aurel și Emil Răducan, cunoscuți drept Aurel al lui Caran și Emil lui Caran, au fost săltați atunci când luau masa într-un local de fițe din Sectorul 3.

Cei doi lideri interlopi erau însoțiți de mai mulți acoliți, care au împietrit atunci când i-au văzut pe polițiști.

Aurel, Emil, dar și fratele lor Costel, sunt suspectați că împreună cu alți interlopi, cu care s-au înrudit, au pus bazele unei grupări mafiote extrem de violente. Clanul se ocupa de camătă, șantaj, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, dar și proxenetism.

Procurorii spun că interlopii au recrutat și adăpostit mai multe femei, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția. Unele ar fi fost plasate în cluburi cunoscute din București și de pe litoral, iar acolo erau forțate să danseze dezbrăcate și să îi convingă pe clienți să

facă o consumație cât mai mare. Pentru că nu erau plătite de patronii cluburilor, tinerele erau nevoite să se prostitueze în camere private, special amenajate, sau să ofere masaje erotice.

Anchetatorii spun că gruparea Caranilor este responsabilă și pentru tunuri de proporții date peste ocean. Concret, există suspiciuni că interlopii ar fi furat peste 15 milioane de dolari prin infracțiuni informatice, iar sumele de bani ar fi fost cheltuite în România, pe mașini și case de lux, diverse afaceri și criptomonede.

Ca să-și asigure supremația, Caranii s-ar fi aliat cu diverși indivizi impunători, cu scopul de a extinde ramificațiile grupări în toată România, dar și peste hotare. Printre cei care au fost călcați joi de mascați se numără și Beinur Nuredin, zis și „Spaima Litoralului”.

În total, gruparea s-a ales cu nu mai puțin de 16 capete de acuzare. Dacă vor fi găsiți vinovați, toți membrii clanului Caran riscă ani grei de închisoare.