Emoție, speranță și lacrimi a adus pelerinajul la Sfântul Nectarie. Joi, credincioșii l-au sărbătorit pe cel cunoscut drept „protectorul bolnavilor” și, ca în fiecare an, mii de pelerini s-au adunat la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

Dealul de la dreapta râului Dâmbovița a fost joi plin de credincioși, veniți să se roage la moaștele sfântului Nectarie Vindecătorul. Unii au venit să mulțumească, alții să se roage și să spere.

„Dacă aveți credință, vă vindecă de orice boală, dar numai cu credință”, spune o femeie.

Credința este singurul lucru care le-a rămas multora dintre cei greu încercați de soartă. Este și cazul Dumitriței, care mărturisește cu lacrimi în ochi cum a primit ea ajutor: „Chiar acum îmi aminteam că, când am venit aici, singura mea nădejde a fost la Sfântul Nectarie să mi-l salveze(n.red.

copilul), știți?! Și poartă și numele și am cincisprezece ani(n.red. de când a născut) de când am venit la Sfântul Nectarie și îi mulțumesc din suflet”

După o complicație a sarcinii, Dumitrița spune că rugăciunea și speranța i-au salvat copilul: „30% la sută era desprinsă placenta și la trei luni era foarte posibil să-l pierd, nu-mi mai dădea șanse, și cu tratament s-a lipit înapoi și l-am născut.

Slavă Domnului !”

În curtea Mănăstirii Radu Vodă este loc pentru toată lumea. Doamna Stănica se roagă pentru vindecarea fiului ei: „Am un băiat bolnav. A avut accident vascular acum șapte ani și mă rog de atunci. Și când a făcut intervenția, în clipa aceea, am venit la Sfântul Nectarie, care m-a ajutat și mă ajută în continuare, să mă credeți.”

Pentru ca dorințele să li se împlinească, pelerinii aduc la racla cu moaște obiecte ale celor dragi. Deși slujba bisericească a început de la ora opt dimineața, mii de credincioși s-au așezat la coadă cu mult înainte. La miezul nopții sfintele moaște au fost din nou așezate în interiorul mănăstirii, însă nu înainte ca ultimul pelerin care s-a aflat la rând să apuce să se închine.