Cinci muncitori care se îndreptau spre locul de muncă au pierit într-un carambol oribil pe autostrada București-Pitești după ce două tiruri și două autoturisme s-au ciocnit. Mașina în care se afla a fost spulberată, după ce a fost prinsă între cei doi mastodonți.

Abia după o oră au reușit pompierii să-și dea seama despre ce tip de mașină a fost vorba, dar și de numărul de persoane care se aflau în interior.

Cinci oameni și-au pierdut viața. Toți erau muncitori și se îndreptau spre Capitală

O cameră a surprins accidentul teribil de pe autostradă, produs marți dimineață, pe sensul către Capitală. În imagini se observă cele două tiruri, care circulau cu viteză pe prima bandă, iar între ele este o dubă de culoare albă. La un moment dat primul camion frânează brusc, după ce lovește autoturismul din față.

Șoferii din spate nu au avut timp de reacție iar duba a fost strivită între cele două. Salvatorii au fost urgent alertați și au venit la fața locului.

O luptă contra cronometru a fost demarată pentru salvarea victimelor. În primul autoturism lovit se afla un bărbat care a rămas încarcerat. După ce a fost scos dintre fiarele contorsionate ale mașinii a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Din duba prinsă între două tiruri nu a scăpat nimeni.

Pompierii au avut nevoie de mai bine de o oră ca să își dea seama câți pasageri erau în mașină. Într-un final, bilanțul a fost stabilit. Cinci oameni și-au pierdut viața, toți muncitori care se îndreptau spre Capitală cu duba pusă, cel mai probabil, la dispoziție de angajator. O anchetă a fost deschisă de polițiști pentru a stabili toate circumstanțele tragediei.

„Conducătorii celor două tiruri au fost testați cu aparat cu alcool test, rezultatele fiind negative. Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada 1 București-Râmnicu Vâlcea au deschis un dosar de urmărire penală care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală”, a declarat Ana Ciolca, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.

Surse din poliție spun că șoferul tirului din față le-ar fi declarat anchetatorilor că totul s-ar fi întâmplat după ce a fost orbit de soare.