Alina Cozac, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost găsită fără suflare într-o casă din Italia, la începutul lunii ianuarie. După opt luni de zile de la moartea femeii, principalul suspect a fost arestat! Inițial, despre moartea tragică a româncei s-a scris că s-ar fi produs din acuza naturale, însă noi indicii au scos la iveală detalii tulburătoare.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul lui Matei, băiețelul de trei ani ucis pe trecerea de pietoni! Mașina a fost condusă, de fapt, de soțul femeii

În dimineața de 22 ianuarie, Mirko De Martinis, iubitul italian al româncei, a sunat la 118 și a anunțat că a găsit-o fără suflare în pat, în locuința lor din Pescara. Ajunși la fața locului, medicii au încercat să o resusciteze, însă încercările au fost în zadar. La prima vedere, echipajele au constata că Alina ar fi murit din cauze naturale. Ceea ce le-a ridicat primele semne de întrebare a fost autopsia femeii.

Medicul legist i-a informat pe anchetatori că pe gâtul româncei au fost găsite semne vizibile de strangulare. Iubitul femeii a susținut în tot acest timp că Alina ar fi murit din cauza unei boli, relatează La Repubblica.

Iubitul Alinei, principalul suspect în moartea româncei! Italianul a fost arestat

La aproape opt luni de la moartea Alinei, iubitul româncei a fost arestat sub acuzația că ar fi ucis-o.

Autopsia femeii de 40 de ani arată că a murit printr-o „asfixiere mecanică violentă, prin strangulare, efectuată prin comprimarea atipică a gâtului”. Potrivit noilor dovezi, Alina a fost atacată în timp ce dormea și a fost strangulată, ia principalul suspect este logodnicul femeii, fiind singura persoană prezentă în locuință.

Citește și: Ajunsă în spatele gratiilor, autoarea crimei din Mangalia a făcut un gest care le-a uimit și pe colegele ei de celulă: „A început să se roage să o ierte. Se roagă și pentru Alina”

Familia Alinei nu este surprinsă de aceste vești. Ea le-ar fi spus înainte de tragedie că își dorește să îl părăsească pe italian. După 8 luni de la moartea româncei, Mirko De Martinis a fost acuzat de omucidere voluntară și arestat.

„Familia Alinei a primit cu satisfacție știrea arestării lui Mirko De Martinis. Rudele, care nu au crezut niciodată în versiunea bărbatului, așteptau cu interes rezultatul anchetei care a fost coordonată de procurorul din Pescara, Di Stefano.

Depunerea expertizei în luna iulie a accelerat evident situația. Și acum, după opt luni, putem spune că povestea începe să se clarifice și că Alina a fost asasinată”, a declarat avocatul Valter Biscotti.