Ancheta în cazul copilului de trei ani ucis pe o trecere de pietoni din Brăila ia o întorsătură neașteptată. Se pare că femeia care susținea că a fost la volan nu consumase stupefiante, iar mașina a fost condusă, de fapt, de soțul ei. Bărbatul avea permisul suspendat și fusese eliberat din închisoare pentru omor. Individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: Ea este Andreea, tânără farmacistă găsită moartă în gara Ciulnița. Ipoteza cutremurătoare a anchetatorilor: „Maică-sa țipă și plânge cu tabloul ei în brațe”

„Nimic din lumea asta nu mi-l mai aduce înapoi, era sufletul meu și viața mea. El era tot ce era mai bun”, a declarat mama lui Matei.

Moartea lui Matei, micuțul de trei ani care a sfârșit spulberat de o mașină, a revoltat o țară întreagă. Primele informații după producerea accidentului arătau că la volan era o femeie de 38 de ani, care ar fi consumat substanțe interzise.

Analizele toxicologice au contrazis însă rezultatul.

„În urma analizelor efectuate de către IML Iași, rezultatul a infirmat faptul că se afla sub influența substanțelor psihoactive”, a mărturisit un purtător de cuvânt IPJ Brăila. După zile în șir de audieri și percheziții, polițiștii au constatat și că mașina era condusă, de fapt, de soțul femeii, un bărbat de 40 de ani.

Bărbatul care l-a ucis pe Matei, copilul de trei ani din Brăila, avea și permisul suspendat 

Când a condus acel autoturism care a fost implicat în accidentul rutier soldat cu decesul unei victime minore, bărbatul avea și permisul de conducere suspendat, nu avea dreptul de a conduce. Încă dărâmate de durere, rudele speră ca autoritățile să facă măcar acum dreptate.

„Într-o mică, mare măsură mă simt un pic mai eliberată, că măcar să îi facă lui dreptate.

A fost un copil cuminte, un copil bun, un copil iubit”, a mai spus mama victimei. Individul a avut și alte probleme cu legea. El a fost închis până de curând pentru omor. Matei, băiețelul de trei ani, se juca în fața casei în momentul când a fost lovit în plin de mașina pe care bărbatul o conducea cu o viteză amețitoare.

Mama victimei a mărturisit că nu a fost contactată niciodată de familia bărbatului care i-a ucis copilul.

Individul de 40 de ani este cercetat acum penal pentru ucidere din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului sau ștergerea urmelor acestuia.