Cu o comunitate impresionantă de urmăritori pe rețelele de socializare, Andreea BLD este una dintre cele mai cunoscute influencerițe de pe TikTok, în special de către utilizatorii din generația Z a aplicației care a luat cu asalt întreaga lume.

Tânăra, care a cunoscut un succes fulgerător pe această platformă de socializare, a fost invitată în cea mai recentă ediție a emisiunii „Follow us!”, difuzată în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 15:00, la Kanal D2.

Andreea BLD postează conținut pe TikTok de un an și jumătate și, chiar dacă nu se aștepta să devină atât de cunoscută, acum se bucură de mulți fani. Tânăra a mărturisit că nu își face griji în privința posibilității de închidere a platformei pe care activează, pentru că este convinsă că poate să realizeze conținut pentru urmăritorii ei și pe alte platforme, precum YouTube.

Ilinca Vandici: Ce ne facem dacă se oprește TikTok-ul în România?

Andreea BLD: Ce să facem? Trecem pe TouTube, pe alte platforme. Nu e nicio problemă pentru creatorii de conținut, dar depinde și ce creator de conținut ești. Dacă nu ai un content amănunțit, îți vine greu să faci YouTube.

Ilinca Vandici: Tu cum ai început să faci treaba asta(n.red.

să posteze pe TikTok)?

Andreea BLD: Acum un an și jumătate. Pur și simplu am făcut un outfit(n.red. o ținută) pentru facultate, la îndemnul prietenilor mei. A bubuit clipul ăla, 2 milioane de vizualizări. Era ceva foarte nebun.

Andreea BLD și-a transformat pasiunea în sursă de venit: „Îmi place chestia asta, mă și distrează”

În prezent, Andreea BLD a mărturit că se dedică 100% activității de a realiza conținut pentru conturile sale de TikTok, de care a dezvăluit că se ocupă de

una singură. Chiar dacă nu a vrut să dezvăluie sumele pe care le încasează lunar, tânăra a precizat faptul că în prezent se întreține doar din banii pe care îi face pe platforma de socializare.

Ilinca Vandici: E o meserie asta pentru tine?

Andreea BLD: Da, 100%.

Ilinca Vandici: Trăiești din TikTok?

Andreea BLD: Da.(...) Eu de dimineață, de când mă trezesc, mă filmez. Nu mă interesează că nu sunt machiată, că n-am părul aranjat, mă filmez în capot, oricum aș fi.

Teo Trandafir: Tu ai fi putut fi economist și totuși ai ales TikTok-ul.

Andreea BLD: Acum sunt tânără și îmi place chestia asta, mă și distrează.

Pe viitor o să fiu și eu manager.

Ilinca Vandici: Cam cât faci pe lună, Andreea?

Andreea BLD: Nu pot să spun. Mi se pare urât pentru oamenii de acasă să audă sumele pe care eu le câștig.

Vizibilitatea pe care o are în mediul online nu i-a adus Andreei BLD doar lucruri pozitive în viață, ci și critici din partea oamenilor care, spune tânăra, o judecă aspru pentru faptul că nu are un job tradițional, ci își câștigă traiul mulțumită mediului online.

Ilinca Vandici: Dar până la urmă e munca ta, chiar dacă nu mergi la un birou.

Andreea BLD: Este muncă și vă spun și cum este muncă. Eu dacă mă postez în fiecare zi pe TikTok, și hate-ul este foarte mare. Mă înjură multă lume, poate multă lume nu înțelege ce vreau eu să spun și că îmi omor nervii zilnic.

Teo Trandafir: Ce ți se reproșează cel mai des?

Andreea BLD: Să mă duc la muncă. Lumea nu înțelege că TikTok-ul e muncă.