Angajații din supermarket-uri au ieșit în stradă din cauza salariilor mici. 2.000 de lei câștigă persoanele care ne scanează produsele la casa de marcat sau care aranjează marfa la raft. Veniturile lor, și așa mici, au scăzut după ce Guvernul a decis să impoziteze bonurile de masă. Sute de casieri, lucrători comerciali și lucrători din depozite au protestat în fața Ministerului Muncii.

Citește și: VIDEO Ministrul Agriculturii nu mai vrea alimente ieftine la rafturi! De ce au crescut vânzările produselor de marcă proprie?

Oamenii nu au cerut marea cu sarea, ci un salariu care să le permită să trăiască decent. Un agent de pază dintr-un supermarket și-a arătat fluturașul de salariu. Cu cei 2.000 de lei, acest bărbat trebuie să mănânce, să plătească datoriile și facturile pentru o lună întreagă.

Fănica Manea este șefă de raion. Își amintește ultima dată când salariul i-a ajuns până la finalul lunii. „Cel puțin ultima săptămână până la următorul salariu..

e foarte mic salariu pentru prețurile care sunt în ziua de azi”,
a declarat femeia.

Angajații cer scutirea de taxe a bonurilor de masă și a tichetelor de vacanță 

Angajații din supermarket-uri cer scutirea de taxe a bonurilor de masă și a tichetelor de vacanță. În prezent, acestea sunt impozitate cu 10%. De asemenea, angajații vor creșterea salariului în ritm cu inflația.

Salariile angajaților din comerț pornesc de la 1.900 de lei și pot ajunge la 4.000 de lei în funcție de vechime și experiență.

„Meseria de vânzător este cea mai populară din țara noastră. Datele Ministerului Muncii arată că aproximativ 300.000 de români lucrează pe post de lucrător comercial”, a declarat reporterul Georgiana Grimm.

Cele mai mari companii din industria comerțului au avut în 2022 un profit de peste un miliard de lei, arată datele de la Oficiul Național al Registrului Comerțului.