Un afacerist italian, cunoscut pentru legăturile cu mafia, a fost arestat în cazul unei românce ucise anul trecut. Mamă a trei copiii, femeia a fost găsită fără suflare într-un râu, iar anchetatorii au bănuit imediat că patronul i-ar fi putut lua zilele, doar că nu aveau suficiente probe împotriva lui.

Afaceristul de 77 de ani din Italia, suspectat că a ucis-o pe româncă, a fost arestat

Afaceristul de 77 de ani, cunoscut ca având legături cu o grupare mafiotă din nord-estul Italiei, era cercetat în teribilul asasinat încă din iunie anul trecut. A intrat în vizorul anchetatorilor la nici măcar o lună de când trupul Anicăi, mamă a patru copii, fusese descoperit într-un râu din Treviso.

Înainte să fie ucisă, românca în vârstă de 30 de ani lucrase cu contract de muncă la pescăria pe care Franco o deținea.

Autopsia cadavrului a scos la iveală ipoteza șocantă: Anica a fost sedată cu cocaină, apoi ucisă cu sânge rece. Întreaga comunitate privea cazul cu stupoare. A fost audiat un italian cu care românca avea o relație, tatăl unuia dintre copii, dar și fostul partener de viață care era în România în acea vreme.

Citește și: El este Claudiu, românul care a încercat să răpească două tinere în Danemarca. Dacă îl cunoașteți, sunați la 112!

În casa patronului italian au fost descoperite urme care, după testele ADN, s-au dovedit a fi ale româncei, dar nu erau probe suficiente pentru ca individul să fie încătușat, astfel ca investigația a continuat. Franco le-a spus inițial oamenilor legii că Anica i-ar fi cerut un împrumut de 10 mii de euro, despre care nu știa nimeni, și că i-ar fi dat jumătate din bani cash, la el acasă, de aici și urmele.

De altfel, carabinierii au analizat minuțios și imaginile de pe camerele de supraveghere.

Straniu e că telefonul Anicăi nu a fost găsit nici la un an de la crimă. Investigația părea să bată pasul pe loc până marți, când patronul italian suspectat că ar fi ucis-o a fost arestat. Se pare că poveștile pe care le-a țesut în fața anchetatorilor nu au putut fi probate, în schimb există dovezi că el ar fi făptașul.