Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași din ce în ce mai repezi. Pe lângă atmosfera de Crăciun, împodobitul bradului și mesele în familie, ultima lună a anului vine și cu zile libere pentru angajați, zile pe care multă lume le așteaptă cu sufletul la gură, pentru a se bucura din plin de praznicul Nașterii Domnului și de noaptea dintre ani.

Zilele libere pe care le primesc românii de Crăciun și Revelion

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai îndrăgite de către români și nu numai. Pe lângă Nașterea Domnului, și Anul Nou este un moment foarte important pentru români. În această perioadă, toată lumea poate petrece mai mult timp alături de prieteni, de familie și de toți cei apropiați.

Chiar dacă este încă toamnă, oamenii se gândesc din ce în ce mai mult la zilele libere pe care urmează să le primească și în cadrul cărora au ocazia să se relaxeze și să își încarce bateriile.

Citește și: Guvernul nu mai vrea să se cheltuie bani pe concerte și târguri. Primarii din țară sunt foc și pară: „Nu se reduce nicio cheltuială, nu se face nimic”

Prin urmare, în acest an, românii vor avea parte de un weekend prelungit, pentru că ziua de Crăciun nu cade în weekend, ci într-o zi de luni. Prin urmare, în 2023, românii vor avea parte de un weeekend dublu, care începe sâmbătă, pe 23 decembrie.

Oamenii se vor întoarce la muncă pe data de 27 decembrie.

Minivacanță la început de 2024 pentru români

După liberele de Crăciun, românii se vor întoarce pentru câteva zile la muncă, însă nu pentru foarte mult timp. La doar o săptămână de la weekendul dublu de Crăciun urmează minivacanța de Revelion. Pentru că ziua de 31 decembrie pică duminica, oamenii vor sta acasă încă două zile pe lângă weekend, adică pe 1 și 2 ianuarie, zile ce vor fi considerate libere legal pentru toți angajații de

pe teritoriul țării noastre.

Citește și: Masa de Crăciun s-ar putea ieftini! Guvernul a decis plafonarea adaosului comercial pentru mai multe alimente

Singurii angajați care ar putea să nu fie liberi în aceste zile sunt cei care lucrează în domeniul medical, în segmentul alimentației publice sau în alte sectoare în care activitatea nu poate fi întreruptă în aceste zile de sărbătoare.

Nici acești angajați nu vor rămâne însă nerecompensați. Românii în cauză vor fi compensați prin recuperarea acelor zile libere la o altă dată, pe perioada următoarelor 30 de zile de la liberul legal de care nu au putut să beneficieze.