Vacanța de Crăciun este cu siguranță una dintre cele mai așteptate perioade ale anului școlar. Fie că este vorba despre copiii mai mici sau despre liceeni, toată lumea așteaptă cu nerăbdare să se relaxeze, să petreacă mai mult timp alături de familie și prieteni și, bineînțeles, să se bucure de mult așteptatele cadouri de Crăciun.

În vacanță vor intra toți elevii din cadrul învățământului preuniversitar, adică cei de la grădiniță, din clasele primare, gimnaziu sau liceu.

În cadrul anului școlar 2023-2024, vacanța de iarnă are o durată de două săptămâni.

Când începe și cât durează vacanța de iarnă din anul școlar 2023-2024?

În anul școlar 2023-2024, vacanța de iarnă, cunoscută și ca vacanța de Crăciun, va începe sâmbătă, pe 23 septembrie 2023 și se va încheia pe 8 ianuarie 2024. Prin urmare, prima zi de școală de după vacanța de iarnă va fi 9 ianuarie, atunci când încep modulele 3 și 4 din anul școlar curent. 

În cadrul acestor zile libere de pe parcursul vacanței de iarnă, elevii vor avea parte de tot timpul pentru a face anumite activități pe care poate nu au avut timp să le facă de la începutul anului școlar.

Citește și: Idila interzisă a unei polițiste din Călărași cu un tânăr arestat la domiciliu! A fost găsită în casa lui, chiar de către colegi

Vacanța cuprinde Crăciunul și Anul Nou, astfel că toată lumea se poate bucura de timp petrecut alături de familie și de prieteni.

Următoarea vacanță de care vor avea parte elevii din învățământul preuniversitar este stabilită pentru luna februarie. Atunci, elevii vor avea parte de o săptămână liberă. Zilele exact de vacanță vor fi alese de fiecare inspectorat școlar județean în parte.

Calendarul anului școlar 2023-2024

5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1
22-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii
31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2
23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4
7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară
19 aprilie – 16 iunie – modulul 5
17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Citește și: Admitere Facultate 2023: La ce universități poți intra fără examen?

În ceea ce privește vacanța din luna februarie 2023, aceasta va fi decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile. Aceasta va avea o durată de o săptămână.

Mai există și două săptămâni pe parcursul anului școlar în care elevii nu vor face cursuri, ci se vor implica în diferite activități.

Școala altfel – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 26 februarie – 6 aprilie

Săptămâna verde – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2023