Se schimbă vremea radical în mare parte din țară. Ciclonul care a lovit deja mai multe regiuni de pe continent a ajuns în România și au fost deja furtuni de cod portocaliu în Baia Mare și Satu Mare.

Meteorologii ANM au emis joi un cod galben pentru mai multe județe din România

„Așa se pare, că toamna își intră în drepturi.

Cu câteva ore în urmă a plouat, să știți, și la Timișoara și chiar așa este, au fost ploi cu formă de furtună în Baia Mare și în Satu Mare. Joi la ora prânzului, mai exact la ora treisprezece, unsprezece județe au primit o avertizare de cod galben de ploi și vânt.

Citește și: Furtunile devastatoare mătură România! Oamenii sunt disperați: „De când sunt eu, n-am văzut așa ceva”

Așadar, mare parte din țara noastră, din harta țării noastre s-a colorat în galben. Care sunt aceste județe mai exact? Ei bine Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Aici spun meteorologii că trebuie să ne așteptăm la ploi torențiale, la un vânt puternic care va bate cu până la șaizeci de kilometri pe oră.

Citește și: Vremea extremă face ravagii! În New York a plouat într-o singură zi cât în trei luni, iar o persoană a murit  

În ceea ce privește cantitatea de apă care va cădea, va fi undeva la 20-25 de litri pe metrul pătrat. Vă spuneam că a plouat aici, la Timișoara, dar liniștit. Nu au fost pagube și nici măcar inundații iar vântul a bătut cât de cât liniștit. Această avertizare de tip cod galben de ploi și vânt puternic vă spuneam a intrat în vigoare joi după amiază, la ora treisprezece și a fost valabilă până vineri, la ora zece”,

a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.