Virgil Chirică este numele milionarului care a fost găsit fără suflare în baia din vila sa din Voluntari. Numele lui era asociat cu alți afaceriști de renume, cum ar fi Cristi Borcea și Dan Șucu. Bărbatul era un personaj cunoscut în mediul de afaceri, ocupa o funcție-cheie în cadrul unei divizii de asigurări și era asociat și într-un proiect imobiliar de mare anvergură, în nordul Bucureștiului. Pe data de 4 februarie, el a fost găsit fără suflare în vila sa din Pipera, după ce un bărbat a sunat la 112.

La fața locului au ajuns oamenii legii și echipajele medicale, acre au constatat decesul.

Milionarul și-a planificat moartea cu fiecare detaliu, decesul lui fiind provocat în urma unei intoxicații cu fum. El a cumpărat trei grătare și mai mulți saci de cărbuni, pe care i-a cărat în baia de la etajul 1, aflată în vila sa. Bărbatul a astupat cu bandă adezivă găurile de evacuare de la cadă și chiuvetă, ventilatorul din tavan, dar și partea de jos a ușii de la baie.

Bărbatul s-a închis în baie, iar monoxidul de carbon emanat de cărbuni i-a produs moartea.

Citește și: El este Petru, românul mort în Thailanda, după ce a căzut de la balconul hotelului! Bărbatul era un patron cunoscut din Constanța

Înainte să își pună capăt zilelor, Virgil Chirică ar fi înghițit mai multe pastile, iar înainte să își facă efectul, el a lăsat în urmă și un bilet de adio.

Pe o bucată de hârtie, afaceristul a scris de patru ori la rând, în limba engleză, următoarea propoziție: „I am already asleep” (n.r. Sunt deja adormit).

Virgil Chirică a mai avut o tentativă de suicid în trecut

Milionarul a mai avut o tentativă de suicid în urmă cu aproximativ patru ani de zile, tot prin folosirea unui grătar.

El a fost salvat chiar în ultima clipă de membrii familiei sale. În acest caz, polițiștii Serviciului de Investigații Criminali Ilfov efectuează cercetări în cadrul unui dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Poliția Română a transmis și un comunicat cu informații despre această tragedie. 

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la un bărbat, găsit decedat într-o locuință din orașul Voluntari, Compartimentul de Relații Publice, din

cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 4 februarie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, o persoană de sex masculin a fost găsită decedată într-o locuință din orașul Voluntari.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov pentru efectuarea activităților din competență.

Persoană decedată a fost identificată, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminali Ilfov efectuează cercetări în cadrul unui dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în comunicatul Poliției Române.