Avertisment de ultimă oră al meteorologilor! ANM a emis un cod galben de vânt puternic. Este valabil până la ora 16 și vizează în special Delta Dunării, mai exact localitățile Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina, dar și în zona de litoral a județului Tulcea, respectiv zona localităților Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe. Specialiștii avertizează că în aceste regiuni pot să apară rafale de vânt care o depășească 60 de kilometri la oră.

Vremea din Săptămâna Patimilor este destul de capricioasă, astfel că meteorologii ANM au mai emis și un cod galben de vreme rea care a intrat în vigoare la marți, la ora 10:00 și care este valabil până joi, la aceeași oră.

Această atenționare vizează în special județul Caraș-Severin, unde vântul poate să depășească 65 de kilometri la oră. Pe alocuri, rafalele pot ajunge chiar și la 70 de kilometri pe oră.

Și Constanța este lovită de vreme rea cu câteva zile înainte de Paște. Chiar dacă vântul nu este atât de puternic la malul mării, pe litoralul românesc plouă deja de câteva ore bune.

Citește și: VIDEO Explicațiile „curcubeului de foc” din Cluj-Napoca! Meteorologii anunță ce se ascunde în spatele acestor fotografii

Cum va fi vremea de 1 mai

1 mai este o zi foarte așteptată de angajații din țara noastră. Pentru mulți dintre ei, miercuri începe și minivacanța care cuprinde și Paștele ortodox. În ceea ce privește vremea din aceste zile, meteorologii spun că temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât în ultimele zile, fiind normale pentru începutul lunii mai și pentru a doua jumătate a primăverii.

Vremea va fi în general frumoasă în minivacanță și se va menține așa și în a doua săptămână a lunii mai.

Spre deosebire de primele zile ale Săptămânii Mari, ultimele zile din aceasta vor fi în general lipsite de precipitații, spun meteorologii.