Codul Rutier 2023: Cele mai ciudate indicatoare rutiere din lume. Conducătorii auto trebuie să știe foarte bine indicatoarele rutiere înainte să ajungă să circule pe șosea. Indicatoarele au forme si culori deosebite pentru a putea fi recunoscute și distinse imediat de șoferi, daca sunt de avertizare – triunghiulare, de interzicere – rotunde (cu roșu), de prioritate – forme deosebite de toate celelalte.

Citește și: Un nou pericol îi pândește pe șoferi! „Metoda Bebelușul” le poate aduce mari probleme conducătorilor auto

Indicatoarele rutiere principale sunt la fel peste tot în lume, însă pot exista excepții. În acest articol urmează să vă prezentăm unele dintre cele mai ciudate indicatoare rutiere din lume, despre care cu siguranță nu știai că există sau au existat!

Cele mai ciudate indicatoare rutiere din lume. Unul se află chiar în România!

Atenție, pisică surdă!

Acest indicator rutier din Olanda este dedicat unei pisici surde locale, cu semnul care avertizează șoferii că aceasta este o traversare dedicată pisicii, astfel încât să fie pregătiți, deoarece aceasta ar putea ieși pe drum sau să nu audă mașinile în timp ce se apropie. Șoferii ar trebui să conducă încet și cu multă grijă, ținând un ochi pe felina mult iubită de localnici!

Atenție la broaștele sălbatice!

În Suedia există un semn care îi avertizează pe șoferi că există broaște sălbatice pe drumul public. Conducătorii auto trebuie să fie foarte atenți să nu le calce, deoarece se încearcă ocrotirea unor specii de amfibii. Cine nu respectă acestă regulă va fi amendat.

Atenție la oamenii beți!

Nici România nu avea cum să lipsească din această listă.

Când în orașul Pecica s-a înregistrat o creștere a accidentelor de circulație cu mașini și pietoni în stare de ebrietate, primarul a ordonat localității să instaleze indicatoare rutiere care să avertizeze șoferul de prezența oamenilor beți din zonă. Semnul înfățișează o persoană căzută în mâini, ținând o sticlă cu cuvintele „Cetățeni turmentați”. Acest indicator a devenit viral în toată lumea și a stârnit amuzamentul internauților. 

Atenție, vaci!

În Queensland, Australia, există vaci care au băgat frica în oameni! Șoferii sunt avertizați să conducă cu atenție în jurul bovinelor, fiind adesea libere să rătăcească după cum doresc, așa că acest semn simplu este doar pentru a îi avertiza pe șoferi să mențină viteza scăzută și să-și țină ochii pe drum.

Citește și: Codul Rutier 2023: Greșeala pe care majoritatea șoferilor o fac când se urcă la volan

Atenție, vârstnici!

Conducătorii auto din țările asiatice, în special Singapore, respectă foarte mult acest semn rutier. Indicatorul are desenat profilurile a doi bătrâni și avertizează participanții la trafic că este posibilă întâlnirea cu oamenii în vârstă pe carosabil.

Atenție la lucrătorii sexuali!

În orașul Treviso din Italia există semne care avertizează șoferii că zona în care urmează să intre este cunoscută ca fiind frecventată de lucrători sexuali. Pictograma înfățișează o femeie îmbrăcată cu o fustă scurtă și cu o geantă în mână.

Surse: drive.com, thewindscreenco.co.uk, stiridinlume.ro