Copil de 13 ani, mușcat de o viperă neagră. Un copil de treisprezece ani din Suceava a fost dus de urgență la spital după ce a fost mușcat de o viperă neagră. Băiatul se juca în curtea casei când a fost atacat.

Oamenii din zonă stau acum cu frică, după ce vipera a dispărut înainte de a fi capturată. Copilul de treisprezece ani se juca în apropiere de locul unde vipera își făcuse culcuș.

O secundă de neatenție a fost suficientă pentru ca acesta să fie mușcat de picior. Vipera ar fi fost văzută în zonă de câteva săptămâni.

Copil de 13 ani, mușcat de o viperă neagră. Șarpele a dispărut înainte de a fi capturat

Pentru a putea prinde reptila, oamenii au pus capcane în zona în care aceasta s-a ascuns.

„Se juca acolo cu un băț și cu o ață. S-a ridicat la mine și m-a întrebat ce se întâmplă dacă te mușcă un șarpe.(...) Am văzut-o aici, la vecinul. Era mare, cam un metru”, a spus mama copilului.

Citește și: Vijelia din Brăila a băgat spaima în localnici! Zeci de copaci au fost puși la pământ de furtună: „Nu vedeai nimic, nici om, nici casă!”

Vestea că un copil a fost mușcat i-a speriat pe localnici. În urma mușcăturii, copilul a fost dus de urgență la spitalul din Fălticeni, după care a fost transferat la Suceava.

„A primit primele îngrijiri, ulterior s-a decis internarea lui pe secția de chirurgie infantilă. Actualmente starea este stabilă, urmează tratamentul. Probabil în următoarele două zile va fi externat”, a declarat Liviu Cîrlan, șef UPU Spital Județean Suceava.

Specialiștii atrag atenția că în cazul unei mușcături trebuie să ne prezentăm de urgență la o unitate medicală.

„Avem de a face cu o viperă a lui Nikolskii, care este o rudă apropiată a viperei comune. Este potențial periculoasă, mai ales pentru un copil sau un om cu probleme de sănătate, un vârstnic. Mușcătura viperei comune, vipera lui Nikolskii poate fi și fatală în anumite cazuri”,

a explicat un specialist.

În România trăiesc zece specii de șerpi, dintre care patru sunt veninoase.