Dinu Maxer este cunoscut de o țară întreagă și îndrăgit de foarte mulți români. Artistul încearcă mereu să aibă o atitudine pozitivă, în puțină lume știe că acesta poartă cu în suflet o mare durere, încă din perioada în care era doar un copil.

Pe când avea doar 14 ani, fratele său în vârstă de 10 ani a murit în urma unui accident tulburător. Chiar dacă avea toată viața înainte, băiatul a pierit brusc, în urma unui accident în care a fost implicat un tramvai.

Chiar dacă medicii au încercat să îl salveze, fratele lui Dinu Maxer a pierit la o zi după impactul cu mijlocul de transport în comun.

„Cred că 12-13 zile mai avea până împlinea 10 ani. Eu aveam 14 ani jumătate. A fost călcat de tramvai fix în fața blocului, locuind în perioada aia fix pe Șoseaua Mihai Bravu. Neglijența lui, dar și neglijența unei vatmanițe care l-a văzut că a trecut strada, a trecut de el cu tramvaiul, cu toate că era mare semnul acolo, „Atenție! Copii!”.

Nu avea nicio legătură cu școala legătură(n.red. fratele lui Dinu Maxer), el era la cealaltă școală. L-a speriat o mașină și atunci el s-a retras și s-a lovit de tramvai. Traumatism cranian, comă o zi și pe urmă a murit”
, a povestit Dinu Maxer, la Kanal D2.

Artistul a mărturisit că perioada care a urmat imediat după decesul fratelui său a fost una cu adevărat copleșitoare.

Dinu Maxer a povestit că, în timp ce fratele său era condus pe ultimul drum, acesta dădea un examen la care, chiar dacă nu se aștepta, a reușit să aibă rezultate de invidiat.

„Pentru mine a fost foarte delicată tragedia aceasta. În acel moment din cauză că mai aveam câteva zile până la treapta întâi. Am dat treapta I la română, nu o să uit niciodată, pe 2 iulie, în momentul în care era înmormântarea lui în Uricani, fiindcă el a fost dus în Uricani.

Eu am rămas în București la niște vecini și toată lumea a plecat la Uricani pentru înmormântarea lui. Nu știu cum m-am mobilizat. Am intrat al doilea în liceu, asta a fost unul dintre paradoxurile mele. Învățasem foarte bine, dar mă așteptam să mă pierd, pentru că în momentul acela și eu suferisem foarte mult.

După care, suferința tatălui a fost atât de mare, încât în mine a declanșat reacții adverse.

Nu mai suportam. Ajunge! S-a dus, nu mai poți să faci nimic! Mai ales că după două luni jumătate s-a născut fratele meu mijlociu, făcut cu femeia cu care trăia în momentul ăla. În vremea aia nu erau căsătoriți. Ulterior s-au și căsătorit, dar au divorțat repede. (n.red. Fratele vitreg al lui Dinu Maxer) S-a născut în septembrie, fratele despre care îți povestesc murise la sfârșitul lui iunie. Nu înțelegeam dacă Dumnezeu a luat cu o mână și a dat cu alta, nu înțelegeam de ce continuă suferința”,
i-a mai dezvăluit Dinu Maxer lui Mihai Ghiță.