De la bal la spital. Așa pot fi rezumate ultimele zile pentru primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Edilul s-a căsătorit și a organizat o ceremonie de cinci stele, transmisă în direct pe internet.

Joi ar fi trebuit să ajungă și în fața magistraților, care îl judecă pentru luare de mită și care mai au la dispoziție câteva luni până când faptele vor fi șterse din cauza vechimii lor.

Însă pe drum spre tribunal, primarului i s-a făcut rău.

Surse din rândul procurorilor spun că primarul din Baia Mare a folosit mai multe scuze în trecut pentru a nu participa la ședințele de judecată

Weekend-ul trecut, primarul Cătălin Cherecheș s-a căsătorit în Baia Mare. Un eveniment fastuos, transmis online pe rețelele de socializare. Joi, în săptămâna de miere, ar fi trebuit să ajungă la Curtea de Apel din Cluj-Napoca, unde este judecat într-un dosar de corupție, însă drumul s-a dovedit prea sinuos.

„La ieșire din Baia Mare i s-a făcut rău. Mi-a zis: îmi este rău. Zic ok, deschide geamul și zice ok, dar mi-e rău, în sensul că mă strânge ceva de piept, mă strânge ceva de gât, nu mai pot să respir, simt că nu mai pot și atunci, în momentul ăla, ne- am întors la spital iar la spital am constatat că e de fapt infarct”,

a povestit soția edilului.

Ce spun medicii oficial: „A acuzat probleme cardiace. După ce a fost consultat și de un medic cardiolog s-a luat decizia internării lui pe secția de cardiologie.”

Citește și: Patronii stației GPL, aduși cu mandat la audieri! Locuitorii din Crevedia sunt revoltați: „A pus comuna pe harta rușinii din România”

Cătălin Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Infracțiunea este însă mai veche iar în aprilie, spun surse judiciare, ar urma ca faptele să se prescrie.

Surse din rândul procurorilor spun că primarul din Baia Mare a folosit mai multe scuze în trecut pentru a nu participa la ședințele de judecată. Ar fi plecat din sală din cauza unor probleme dentare sau pentru că avea o ședință la primărie, toate acestea înainte de a fi audiat.