În timp ce alți copii se bucură liniștiți de cei mai frumoși ani și se pot juca în voie, Erica nu a fost la fel de norocoasă. La doar 8 ani, fetița a ajuns dependentă de dializă după ce o boală cronică i-a afectat semnificativ rinichii.

Doar un miracol a făcut ca micuța să aibă parte de un transplant de rinichi. Îngerul păzitor al micuței a fost chiar mama sa, Andreea, care i-a fost alături fiicei sale și care i-a donat chiar și un rinichi acesteia.

„Problemele au început în urmă cu un an şi jumătate, cu o rinită, apoi articulaţiile care au început să o doară. Nu s-a depistat în Râmnicu Vâlcea ce ar putea avea şi ne-au trimis la Bucureşti. Acolo au pus-o pe picioare, dar a trebuit să înceapă dializa şi i-a fost foarte greu să accepte să facă dializă.

Le mulţumesc foarte mult doctorilor de aici din Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Acum e cu zâmbetul pe buze (n.r. fetiţa), e foarte puternică. A fost foarte mult susţinută aici, de întreaga echipă, nu a simțit că a trecut printr-o operaţie 
atât de grea”, a declarat Andreea, mama Ericăi, notează antena3.ro

Citește și: Operația neașteptată pe care Andreea Bănică a făcut-o! Doctorii nu au mai putut face nimic: „Le am strâmbe. Am spus asta, am recunoscut-o”

Transplantul renal a fost efectuat la Institulul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca și a fost o intervenție foarte complexă. Din fericire, operația a decurs bine iar acum, atât mama, cât și fiica, se bucură că au depășit acest obstacol și sunt încântate să își înceapă noua viață.

„Este vorba despre un transplant pediatric, mamă-fiică, o fetiţă de opt ani cu o boală cronică renală, imunologică, care a mers foarte bine.

Operaţia a durat în jur de două ore. Probele renale sunt normale, cu creatină de 0,5, astăzi este ziua 5 post-operator şi urmează să scoatem sonda urinară. Se simt foarte bine”, a explicat conf. dr. Florin Elek, şef de secţie în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, mai notează sursa citată.