S-a stins din viață cel mai vârstnic om din lume! Este vorba despre Juan Vicente Perez Mora, un bărbat din Venezuela care s-a stins din viață la impresionantă vârstă de 114 ani.

Moartea bărbatului a fost anunțată în mediul online și de președintele țării, Nicolas Maduro, care a precizat și faptul că vârstnicul intrase în Cartea Recordurilor datorită longevității sale. Liderul țării i-a adus și un omagiu celui mai vârstnic om din lume și a precizat faptul că a fost un simbol al tradițiilor din Venezuela.

 

„Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a scris președintele țării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

Citește și: Cade fațada Casei Poporului! Problemele se văd cu ochiul liber: „A căzut o bucată de piatră pe mașina mea”

Juan nu a avut o viață ușoară. Bărbatul s-a născut la data de 27 mai 1909 în El Cobre și a fost agricultor pentru o foarte mare perioadă a vieții sale. Bărbatul avea 9 frați și a devenit la rândul său tatăl a 11 copii. Familia lui Juan a continuat să se mărească semnificativ de la un an la altul, astfel că în 2022, când a devenit cunoscut la nivel mondial, vârstnicul avea 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți.

„La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi frații lui în agricultură și să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au precizat reprezentanții Guinness World Records după ce i-au acordat distincția. 

În data de 4 februarie 2022, când avea 112 ani și 253 de zile, Juan Vicente Perez Mora a fost recunoscut oficial de reprezentanții Guinness World Records drept cel mai longeviv om din lume.