O fetiță de opt ani din Satu Mare a fost spulberată pe zebră de mașina unui pompier care s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise, după cum arată testele rapide. Martorii spun că avea viteză iar când s-a dat jos din autoturism nici nu putea să vorbească.

Acum este anchetat și de polițiști și de superiorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș. Pompierul de 24 de ani care s-ar fi aflat la volan sub influența substanțelor psihoactive a spulberat-o pe fetița de opt ani pe trecerea de pietoni din dreptul

școlii din localitatea Șomcuta Mare.

Fata a fost lovită în plin, chiar pe trecerea de pietoni de lângă școală 

Copila tocmai ieșise de la oră și, împreună cu alți colegi, traversa drumul pe zebră atunci când individul a venit în viteză, povestesc tatăl și fratele victimei.

„Nu a mai putut să o evite, a luat-o și a aruncat-o spre copiii care au fost prin grup și a picat pe acolo, jos.

Atât știu”
, a spus bărbatul.

Un echipaj SMURD a transportat-o pe fetiță la spital cu mai multe contuzii. Între timp polițiști l-au testat pe șofer. Etilotestul a arătat că nu băuse alcool, dar surpriza a venit la drug test. Se pare că tânărul pompier consumase substanțe interzise, rezultatul fiind pozitiv la canabis.

„Nu-l interesa sau să zică îmi pare rău sau ceva, absolut nimic nu zice”,

a mai spus tatăl victimei.

Angajatul ISU Maramureș nu era singur în mașină, ci cu un alt tânăr. Și acesta din urmă avea un comportament ciudat, spune fratele fetiței accidentate.

„Era foarte panicat de tot, tremurat, n-avea nici aer să vorbească”, a povestit fratele copilei.

Șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge pentru analizele toxicologice care vor arăta dacă într-adevăr era sub influența stupefiantelor, cum indică testele rapide.

Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența substanțelor interzise. A rămas fără permis și va fi anchetat în libertate.

Tânărul fusese încadrat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș în luna martie a acestui an. Superiorii lui transmit că nu acceptă asemenea comportamente, chiar dacă era în timpul liber, și au dispus o anchetă internă. Copila lovită pe trecere a rămas internată în spital, dar este în afara oricărui pericol acum, spun medicii.