În dimineața zilei de miercuri, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost aduși din nou la audieri după ce, cei doi patroni de la stația GPL ilegală de la Crevedia și-au petrecut noaptea în arest.

Alături de ei la Parchetul General a fost avocatul acestora, Florin Cojocaru, care a fost foarte rezervat în declarații la intrarea în sala de judecată. Totuși, lucrurile s-au schimbat semnificativ atunci când au părăsit instituția.

Avocatul patronilor stației GPL de la Crevedia a dezvăluit ce vor să facă cei doi în continuare: „Să le asigurăm oamenilor care sunt în suferință revenirea în confortul lor normal”

La ieșirea din sala de judecată, avocatul lui Ionuț Doldurea și a lui Cosmin Stîngă a făcut o serie de declarații. După ce, cu o seară în urmă, avocatul spunea că procurorii nu i-au transmis informații din dosar, în dimineața zilei de miercuri acesta a recunoscut că le-a recomandat celor doi patroni să nu dea declarații.

Avocatul a precizat faptul că afacerea de la Crevedia era una cu un anumit grad de risc și că cei doi proprietari vor acum să le asigure un suport material familiilor afectate de explozii și, ulterior, tuturor locuitorilor din localitate.

Citește și: Tragedia de la Crevedia a mai răpit o viață! Victima avea arsuri pe 95% din suprafața corpului 

„Probabil că fiecare dintre noi, în ce facem, purtăm și un risc. Da, există ceva atașat fiecărei meserii. Într-o astfel de afacere, cu materii atât de periculoase, este inclusiv riscul unei scântei, care poate duce la o catastrofă. Deci, întreaga această afacere a fost concepută așa încât să nu își asume nici măcar riscul unei scântei. Pentru că dacă ai gândit contrar, înseamnă că prevestești un dezastru.

În materie de răspundere, la acest moment, am găsit că este cuviincios și normal, în primul rând, să le asigurăm oamenilor care sunt în suferință revenirea în confortul lor normal, al familiilor. Și atunci, pe mai departe, compensații se doresc a fi acordate tuturor. Toată concentrarea și alocarea de resurse din partea noastră a fost să înlăturăm din suferințele oamenilor. La modul concret, nu doar pe vorbe. Nu poți să gândește o astfel de afacere decât luând în calcul tot și securizându-te pe cât se poate în raport cu orice risc.

Așa a fost gândită afacerea. Nu a fost nici măcar o scânteie luată în calcul”, a spus Florin Cojocaru, avocatul patronilor stației GPL din Crevedia.