După 14 ani de la moartea subită a primei sale soții, Florin Salam a spus adevărul despre perioada devastatoare prin care a trecut. Fănica a murit în urmă cu 14 ani, pe data de 12 aprilie 2009, din cauza unei boli la ficat. A fost cea mai mare tragedie din viața lui Florin Salam. După pierderea soției sale, cu care a avut doi copii, Dani Stoian și Betty Salam, artistul a intrat într-o depresie cruntă, iar apropiații s-au temut pentru viața lui.

Citește și: Florin Salam a ajuns pe perfuzii! Imaginea îngrijorătoare cu manelistul de pe patul de spital: „O să vă ținem la curent”

Invitat în noua ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, florin Salam a izbucnit în lacrimi în timp ce vorbea despre prima lui soție. „V-ați gândit vreodată la sinucidere”, a fost întrebarea roșie pe care Denise Rifai i-a adresat-o „Regelui manelelor”.

Artistul a mărturisit că niciodată nu și-a dorit să părăsească această lume, mai ales când știa că cei doi copii ai săi depindeau de el.

„Niciodată, vă spun sincer. Doamne ferește. La o așa situație, câteodată mă ascund de mine. Mă gândeam la cât de mult o iubeam pe fata asta, eu cum mai trăiesc când realizez că nu mai e? Spuneam: Dar eu cum pot să mai trăiesc? Asta înseamnă că n-o iubesc destul, altfel muream și eu odată cu ea, când am auzit că a murit!

Intrasem într-o chestie d-asta, eu aveam dreptate în felul meu, ce m-a șocat pe mine e că știam că o iubesc. Faptul că reușeam să trăiesc în continuare fără ea e puterea de la Dumnezeu, pe care ți-o dă când ai nevoie. Aveam nevoie de ea și o meritam, că erau în urmă copii. Câteodată, moartea e hotel de 10 stele. N-ai cum să scapi așa ușor. Ce făceam? Distrugeam copiii.
Să scapi de moarte ești laș, dar vorbesc de vremurile trecute. Acum sunt din nou un nebun, cu bune, cu rele. Dă Doamne să fie bine!”
, a declarat Florin Salam, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Florin Salam, după ce fiul său a moștenit boala Fănicăi: „Eu trebuia să trăiesc să mi-l fac bine”

La următoare întrebare, Florin Salam a fost întrebat cui i-ar plăcea să „predea ștafeta” în domeniul muzicii.

„Regele manelelor” a mărturisit că toți copiii săi sunt talentați și că și-ar dori ca toți să reușească să ajungă cât mai departe. Cu toate acestea, el a mărturisit că nu și-a dorit ca ei să își dorească o carieră în acest domeniu, deoarece știe mai bine decât oricine ce sacrificii implică. 

Citește și: Betty Vișănescu, ultimele detalii despre starea de sănătate a tatălui ei! Florin Salam a plecat din România: „Este la o clinică. Nu se simte bine”

Florin Salam a mai atins un subiect sensibil al discuției, cu privire la probleme de sănătate ale fiului său, Dani Stoian. Tânărul a moștenit aceleași probleme de sănătate ca ale mamei sale, iar Florin Salam s-a asigurat că are tot ce nevoie pentru a putea fi sănătos. Mai mult decât atât, el a mărturisit că acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care a trebuit să fie puternic după moartea Fănicăi, pentru a putea avea grijă de copiii lui. 

„Poate să o preia, de la mine, toți copiii mei dacă se poate, dacă sunt născuți pentru așa ceva. Eu n-am vrut să cânte, pentru că eu știam câtă muncă e, sărbătorile să le faci pe drumuri. Avem și frumuseți în muzică, dar vorbim de prezent. Să fie copiii bine și să vorbesc și despre Roxana mea, pentru că vorbind de copii, normal că mă gândesc și la ea. Am vorbit și de Betty, de Dani. Cum să te sinucizi când am auzit despre Dani, că avea problema aia, când eu trebuia să trăiesc să mi-l fac bine. Ăsta era un prim motiv, a trăi să mi-l apăr pentru problema care a fost. Situația care a fost la băiatul meu, tot cu un scop a fost, să pot să mă ocup, nu să mă gândesc să mă omor. El ce făcea? Era mic, putea el să meargă să își cumpere tratament? Nu. Așa am fost obligat. Ați auzit de oameni condamnați la moarte, dar de oameni condamnați la viață ați auzit? Eu am descoperit treaba asta”, a mai declarat Florin Salam, în emisiunea prezentată de Denise Rifai.