Un virus cu o rată extrem de ridicată de transmitere este responsabil pentru cele peste 120 de îmbolnăviri de la un colegiu de top din Timișoara. De teamă să nu să extindă focarul, directorii din alte școli le-au cerut elevilor să poarte mască de protecție. Peste 120 de elevi și profesori de la Colegiul Loga din Timișoara au avut parte de dureri abdominale vărsături și diaree.

„Unitatea de învățământ rămâne închisă până luni, iar de săptămâna viitoare elevii vor avea acces în școală abia după ce vor trece printr-un triaj riguros”,

a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.

Responsabil este un virus cu o rată de transmitere foarte ridicată.

„În urma analizelor pacienților internați, suspiciunea focarului de infecție cu norovirus a confirmat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a precizat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș.

Norovirusul se răspândește prin contact direct cu o persoană infectată ori prin inhalarea particulelor virale.

Și alimentele pot fi contaminate, dar și diferitele suprafețe. Pentru a evita pe cât posibil pericolul, medicii recomandă o igienă corespunzătoare.

„Totuși, suprafețele oricât ar fi de igienizate, în timpul programului de curs nu putem dezinfecta în permanență. Prin urmare ei, copiii, dacă se joacă și ating evident că se pot infecta”, a explicat Violeta Bontilă, directorul colegiului.

14 tineri au rămas și joi internați, dar starea lor s-a îmbunătățit.